Odložen derbi drugog kola 1. CFL

Detalj sa posljednjeg susreta ova dva rivala Foto: FSCG

U vikendu za nama počela je nova sezona 1. CFL. Već u prvom kolu imali smo veliko iznenađenje – pobjeda novog prvoligaša, Mladosti iz Donje Gorice, protiv aktuelnog šampiona Budućnosti.

>>> Novi prvoligaš šokirao šampiona na otvaranju sezone

Upravo u nedelju od 20 časova Plavi su trebali da u derbiju drugog kola dočekaju ekipu Dečića koja je u prvom kolu slavila protiv Jedinstva, 2:1. Ipak, to se neće desiti.

>>> Dečić bolji od Jedinstva, “nula” u Petrovcu

Komisija za takmičenje FSCG donijela je odluku da se utakmica Budućnosti i Dečića odloži zbog obaveza podgoričkog kluba u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Podsjećamo momci Mladena Milinkovića prvi meč drugog kola kvalifikacija za najmlađe UEFA takmičenje protiv ekipe Struge igraju u srijedu, 26. jula, dok je revanš na programu u utorak, 1. avgusta.

Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore donijela je odluku o odlaganju utakmice 2. kola Meridianbet 1. CFL između FK „Budućnost“ – FK „Dečić“. Odluka o odlaganju utakmice donijeta je uvažavajući izmjena Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u rasporedu odigravanja 2. kola kvalifikacija za plasman u UEFA Ligu konferencija. Shodno novom rasporedu, fudbaleri Budućnosti odigraće revanš meč drugog kola kvalifikacija za plasman u UEFA Ligu konferencija sa ekipom Struge, šampionom Sjeverne Makedonije, 1. avgusta, dva dana ranije nego što je ranije najavljeno (3. avgusta). Imajući u vidu navedeno, Komisija za takmičenje odlučila je da utakmicu 2. kola Meridianbet 1. CFL između FK „Budućnost“ i FK „Dečić“ odloži, dok će novi datum odigravanja iste biti balgovremeno saopšten“, piše u saopštenju FSCG.

970x250