Ništa od vize za Katar: Poraz Ajkula od Italije

Foto: Orange Pictures/VPSCG

Četvrtfinale i poraz od Grčke očigledno je ostavio traga. Mnogo problema u napadu, bez pravih rješenja, mnogo mučenja i na kraju poraz. Vaterpolisti Crne Gore izgubili su od Italije (10:6) i igraće za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki.

Izabranici Vladimira Gojkovića imali su jasnu računicu pred okršaj sa Azurima. Dvije pobjede u ovom razigravanju donijele bi vizu za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali od toga neće biti ništa. Mnogo grešaka u napadu pravile su Ajkule na današnjem duelu, što je Italija znala da iskoristi. A, početak meča bio je dobar.

Povela je Crna Gora 1:0, pa 2:1, ali je uslijedio period kada Crna Gora nikako nije uspijevala da pronađe put do mreže. Italijani su to znali da iskoriste i serijom 5:0 poveli 6:2. A, s obzirom na sve prikazano do tada bilo je jasno da će naši momci teško do preokreta.

Održavali su Italijani prednost, a na krilima Alekse Ukropine Crna Gora je uspjela da smanji na 6:4.

Međutim, to je bilo sve. Italija je sa dva vezana gola početkom četvrte četvrtine drugi put na meču stigla do +4 i praktično riješila pitanje pobjednika. Jedino što je Crna Gora uspjela do kraja jeste da u par navrata smanji zaostatak na tri gola.

Ajkule sada čekaju protivnika u meču za sedmo mjesto, a to će biti poraženi iz duela SAD – Francuska.

Tri gola za naš tim postigao je Miroslav Perković, po jedan Konstantin Averka, Đuro Radović i Aleksa Ukropina.

CRNA GORA – ITALIJA 6:10 (1:1, 1:3, 2:3, 2:3)

Fukuoka – Bazen “Marine Mese”. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Kovač-Čatloš (Mađarska). Igrač više: Crna Gora 10 (3), Italija 10 (3). Peterci: Crna Gora 1 (-), Italija 1 (1).

CRNA GORA: Andrić, Mačić, Perković 3, Averka 1, Popadić, Vujović, Vidović, Đ. Radović 1, Ukropina 1, Spaić, Matković, V. Radović, Tešanović (devet odbrana).

ITALIJA: Del Lungo (13 odbrana), Di Fulvio 1, Damonte 3, Marcijali 1, Veloto 1, Kanela 1, Rencuto-Jodiće, Ećenike 1, Prešuti, Bruni 1, Di Soma 1, Kondemi.