Čelsi za novog Kantea ponudio 93 miliona eura. Odbijen je

Poketino napustio klub, Foto: James Manning/Press Association/Pixsell
Poketino napustio klub, Foto: James Manning/Press Association/Pixsell

Engleska Premijer liga odavno pobjegla konkurentima na svim nivoima, najviše zahvaljujući bogatim TV pravima, pa stoga sebi može da priušti i puno više novca za transfere tokom prelaznih rokova.

A kako novca ima, onda klubovi i nisu baš toliko izbirljivi. Jednostavno, cijene igrača odlaze u nebo, a na Ostrvu je to posebno vidljivo i kroz posljednji primjer.

Čelsi želi u svoje redove da dovede Moisesa Kaiseda. U pitanju je defanzivni vezista, koji će 2. novembra proslaviti 22. rođendan. Ekvadorac je član Brajtona, za koji je do sada odigrao 53 utakmice, uz dva postignuta gola i tri asistencije.

Takođe, za A reprezentaciju Ekvadora igrao od oktobra 2020. i do sada je skupio 32 nastupa, uz tri pogotka.

Londonski klub ponudio je Brajtonu 93 miliona eura za Kaiseda. Međutim, ekspresno je – odbijen. Galebovi žele više i vode se primjerom Vest Hema, koji je ovog ljeta prodao Deklana Rajsa u Arsenal za rekordnih 116 miliona eura. Sa bonusima 122…

>>> Kapiten Vest Hema postaje najskuplji igrač u istoriji Arsenala i peti svih vremena – 122 miliona eura

Rajs je osam godina igrao za Vest Hem, u nogama ima 245 utakmica, a za reprezentaciju Engleske preko 40 nastupa. Sa druge strane, Kaisedo je 2019. igrao za ekvadorski Independiente dela Valje, odakle je 2021. stigao u Brajton za pet miliona eura, otišavši na jednogodišnju pozajmicu u belgijski Beršot iz Antverpena, gdje je odigrao 12 mečeva i vratio se u Englesku.

>>> Rajs i zvanično “tobdžija”

Dakle, iza njega je tek jedna sezona u Premijer ligi, ima ugovor do 30. juna 2027, a Brajton ga cijeni na preko 100 miliona eura.

I dok je, primjera radi, Mančester siti u jednom trenutku izašao iz trke za Rajsa i praktično ga prepustio Arsenalu, poručivši da je sve otišlo predaleko, Čelsi nastavlja da pregovara sa Brajtonom oko Kaiseda, kojeg trener Maurisio Poketino po svaku cijenu želi u ekipi sljedeće sezone u ulozi novog Kantea.

Gdje će se na kraju zaustaviti cifra, ostaje nam da vidimo.