Dan D

Hari Kejn blizu transfera. Foto: Frank Hoermann/Sven Simon/DPA/Pixsell

Otkucao je trenutak odluke vezano za budućnost Harija Kejna.

Emisari minhenskog Bajerna su u Londonu, gdje pregovaraju sa čelnicima Totenhema oko transfera engelskog napadača i drugog najboljeg strijelca u istoriji Premijer lige (213 golova).

Do sada je Totenhem odbio nekoliko napada sa Alijanc arene. Međutim, Kejn je raspoložen da napusti klub nakon 14 godina, a još ranije je dogovorio lične uslove sa njemačkim šampionom.

Evropski mediji pišu da je Bajern, nakon duže vremena, spreman da ponudi 100 miliona eura za 30-godišnjeg golgetera, kojem je baš danas rođendan.

Ipak, prvi čovjek Sparsa, tradicionalno tvrdi pregovarač Danijel Levi za Kejna traži 100 miliona, ali funti, što je u prevodu – 117 miliona eura. Upravo bi tih 17 miliona razlike predstavljalo problem, a za očekivati je da će Bajern pokušati da ih isplati kroz bonuse. Naravno, ukoliko Levi i Totenhem pristanu na takav dogovor.

Ono što Njemcima ide u prilog jeste Kejnov ugovor, koji ističe 30. juna 2024. godine. Dakle, ovo je posljednja prilika Totenhemu da zaradi novac od njegove prodaje, budući da bi već od januara mogao da potpiše predugovor sa novim klubom, a londonski klub u tom slučaju za godinu dana ne bi dobio ništa njegovim odlaskom.

970x250