Adžić: Borba za svaku loptu i pune tribine ruše Strugu

Adžić (foto: FSCG)

Fudbaleri Budućnosti su odložili utakmicu drugog kola crnogorskog šampionata kako bi se što bolje spremili za revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Struge. Minimalan zaostatak (0:1) iz prvom meča iz Ohrida daje plavo-bijelima nadu da mogu nastaviti evropski put nakon utakmice na stadionu pod Goricom u utorak od 21 sat.

Ukoliko žele da eliminišu prvaka Sjeverne Makedonije, Podgoričani će morati da odigraju požrtvovano i agresivno. Pravi primjer kako to treba da izgleda u prvom meču je mlađim kolegama dao iskusni štoper, Vladan Adžić.

Uz borbu za svaku loptu na svakom dijelu terena, kao i uz maksimalan ulazak u svaki duel, a posebno na krilima navijača, mislim da možemo da nadoknadimo zaostatak“, poručio je Vladan Adžić.

Centralni bek ne krije da želi da vidi agresivniju Budućnost.

Mislim da je ključ utakmice i u strpljivoj igri. Struga ima kvalitet, pokazala je to u Ohridu, a udarne igle su im napadači Ibraimi i Radeski. Međutim, mislim da imamo prostora da igramo protiv njih. Zbog toga, pozivam navijače da dođu u što većem broju i podrže nas do zajedničkog cilja“.

Iako je start sezone, meč sa Strugom je izuzetno bitan. Neuspjeh plavo-bijele vraća u sumornu realnost domaćeg loptanja.

Analizirali smo prvu utakmicu, znamo šta ne treba da radimo. Takođe znamo da neće biti nimalo lako, ali imamo aktivan rezultat i ogromnu želju da usrećimo ljude kojima je Budućnost u srcu. Nadam se da će svi navijači prepoznati važnost trenutka i da će nam stvarno biti velika podrška u revanšu. “Varvari” su bili i u Ohridu sa nama, kao i na svakom meču i to nam mnogo znači. Vjerujem u lijepo popunjen sjever, kao i zapad i da ćemo uspjeti da eliminišemo Strugu“, dodao je Adžić.