Evropa je otputovala, slijedi povratak na loše crnogorske terene

Milinković (foto: Dejan Lopičić)

Evropa putuje, Evropa ne čeka, Evropa ne prašta. Crnogorski trio Budućnost, Arsenal i Sutjeska na neslavan način je završio još jednu kratku avanturu na međunarodnoj sceni. Sada se sva tri kluba okreću obavezama u domaćim takmičenjima.

Budućnost je u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu konferencija iz četiri meča ubilježila tri poraza i jednu pobjedu nad predstavnikom Andore, Inter Eskaldesom. Evropski put je završen nakon dva poraza od Struge, 0:1 u Ohridu i 3:4 pod Goricom, gdje je ekipa pokazala određenu reakciju, a mladi Vasilije Adžić da nije sve tako crno.

>>> Hrabra igra nije dovoljna – Struga eliminisala Budućnost

>>> Znak pored puta

>>> Budućnost Budućnosti za LOB SPORT: Rezultat bitniji od moje igre – nisam zadovoljan

Novi-stari šef stručnog štaba Budućnosti, Mladen Milinković, zadovoljan je samo željom njegovih izabranika i kaže da je to veoma bitan faktor pred nastavak domaćeg šampionata.

Vraćamo se domaćim obavezama, svakako da su očekivanja maksimalna. Ono što je za nas bitno jeste da od prve utakmice u nastavku prvenstva krenemo pozitvno, da napravimo dobar rezultat i da mirnije uđemo u nastavak sezone“, poručio je Milinković.

Foto: Dejan Lopičić

Budućnost je i u domaći šampionat krenula porazom od novog prvoligaša, Mladosti u Donjoj Gorici (1:2). Milinković međutim nije vodio ekipu u Lješkopolju i duel sa Rudarom, sjutra (subota) od 19 časova u Pljevljima biće mu prvi u Prvoj ligi nakon povratka na klupu plavo-bijelih.

Nije ni Rudar najbolje strartovao, upisao je najprije poraz kod kuće od Arsenala, pa poraz od Jedinstva na strani. Radi se o ekipi koja u svakom momentu svakog rivala može da dobije. Maksimalno ozbiljno ulazimo u meč sa njima i posvećujemo im pažnju kakvu zaslužuju kao i svako svaki drugi protivnik“.

Milinkovića plaši i stanje terena pod Golubinjom, iako smo se svi uvjerili na meču sa Strugom da travnata podloga na našem najvećem stadionu nije za pohvalu.

Nadamo se da će uslovi za igru biti dobri i da će nam to ići na ruku. Gledajući snimak sa prvog meča stakao sam utisak da teren možda nije u najboljem stanju. U svakom slučaju, nadamo se da možemo da napravimo dobar rezutat, uz dobru igru“.

>>> Oboljenje

Kao i na meču sa Strugom, Milinković sjutra neće moći da računa na napadače Balšu Sekulića i Strefana Almeidu.

Ako motiv, volja, želja i zalaganje budu isti i ako iz meča u meč budemo podizali nivo igre onda možemo da se nadamo, bez obzira što smo opet limitirani u napadu zbog povreda Almeida i Sekulića. Šta je tu je – nadam se da će igrači koji dobiju šansu da je iskoriste i da nam tako pomognu da upišemo tri boda u prvenstvu“, poručio je Milinković.

970x250