Sutjeska se vratila nakon 0:2, Petrovac preokretom do vrha tabele

Foto: Filip Roganović (fscg)

Sutjeska i Arsenal su remizirali 2:2 (0:2), dok je Petrovac savladalo Dečić na Starom aerodromu 2:1 (0:0) u poslednjim mečevima trećeg kola crnogorkog fudbalskog šampionata.

Fudbalerima iz grada pod Trebjesom je očigledno trebalo vremena da se oporave od evropskog debakla u Andori. Ipak, uspjeli su da se vrate iz zaostaka od dva gola i uzmu makar bod protiv Tivćana.

Domaće je u 16. minutu presjekao “projektil” Hulijana Montenegra. Majstor iz Argentine je “opalio” sa 30 metara, lopta odskočila ispred Suada Ličine i odsjela u mreži.

Foto: Filip Roganović (FSCG)

Golman Nikšićana je u 36. minutu spriječio Bobana Đorđevića da udvostruči prednost gostiju. Napadač Tivćana je primirio loptu, našao se oči u oči sa Ličinom, koji je bio uspješniji.

Ipak, spasa za domaće nije bilo u fuinišu prvog poluvremena. Radule Živković je šutirao iskosa sa lijeve strane, Ličinia odbio, ali je Nikola Čelebić bio na pravom mjestu i “upakovao” fudbal u praznu mrežu za 0:2.

Foto: Filip Roganović (FSCG)

Reakcija domaćih stigla je na startu drugog poluvremena, tačnije u 49. minutu, kada je Vuk Striković pogodio glavom nakon kornera – 1:2.

Foto: Filip Roganović (FSCG)

Nije Arsenal međutim popuštao. Montenegro je prvo zaprijetio, a u 59. minutu Boban Đorđević propustio idealnu priliku. Špic Arsenala je dobro šutirao glavom, Ličina refleksom mačke odbranio, Aleksandar Macanović makazicama nije uspio da “popravi”.

Marko Matanović je u 67. minutu bombom primorao Dušana Puletića da odbio loptu u korner. Upravo je korner ponovo bio koban za goste. Nisu se najbolje snašli Tivćani u gužvi pred svojim golom. Zato jeste Srđan Krstović i izjednačio rezultat.

Foto: Filip Roganović (FSCG)

U 77. minutu su igrači Zorana Tripkovića mogli ponovo do vođstva. Montenegro je odložio loptu na 11 metara od gola, Vladimir Kašćelan šutirao preko prečke.

Nije ni tu bio kraj uzbuđenjima. U sedmom minutu sudijske nadokande vremena Đorđević je izašo sam pred Ličinu, odlučio se da “bocne” loptu i prebaci čuvara mreže Sutjeske, koji je odlično intervenisao i produžio, makar još par dana, mandat Nenada Brnovića na klupi vicešampiona.

>>> FOTO Nezvani gost u Beranama

Petrovac je na Starom aerodromu preokretom došao do tri boda.

Tuzani su većim dijelom meča bili agilniji. Iljir Camaj se na startu našao u izglednoj prilici, ali je šutirao pored stative. U 14. minutu je Draško Božović majstorski pronašao Olivera Šarkića, ovaj šutirao iz prve, Marko Kordić odbranio.

Nominalni domaćini poveli su u 49. minutu. Šarkić je zavrnuo sa lijeve strane, Camaj bio siguran realizator.

Foto: Filip Filipović (FSCG)

Petrovčan su izjednačili u 77. minutu. Aldin Ažović je centrirao sa desne strane, odbrana Dečića se nije proslavila, pa je rezervisti Dejanu Peroviću preostalo da na drugoj stativi samo postavi nogu i izjednači rezultat.

Hladan tuš za domaće navijače u drugom minutu sudijske nadoknade. Perović i Sinan Sinanović su kombinovali na lijevoj strani, Sinanović je ubacio loptu na peterac, gdje je sačekao Nikola Zvrko i matirao Igora Nikića za preokret i čelo tabele.

Foto: Filip Filipović (FSCG)

REZULTATI

Subota:

Rudar – Budućnost 0:4
Adžić 17, Brnović 25, Grbić 60, 65

Jezero – Jedinstvo Franca 1:0
Redžepagić 82

Mladost Lob.bet – Mornar 1:1
Milić 86 – Kolundžić 87

Nedjelja:

Dečić – Petrovac 1:2

Camaj 49 – Perović 77, Zvrko 90+2

Sutjeska – Arsenal 2:2

Striković 49, Krstović 68 – Montenegro 14, Čelebić 44

Standings provided by Sofascore
970x250