“Imamo taj mentalitet – mi protiv svijeta”

Kendrik Peri. Foto: KSCG

Pred polazak za Gruziju, gdje će u Tbilisiju igrati dvije pripreme utakmice pred Mundobasket, crnogorski košarkaši podijelili su dosadašnje utiske i najavili sljedeće izazove.

“Sve je to proces. Tu sam nedjelju dana. Poenta je da se što više povežemo i što bolje pripremimo za predstojeće takmičenje. Prestalo nam je još par utakmica i radujem se igranju i druženju s ovim momcima”, početna je impresija Kendrika Perija.

“Protiv Slovenije smo pokazali da itekako možemo pogađati sa spoljnih pozicija, a ne samo iznutra. U napadu ne treba da budemo previše zabrinuti, dok u odbrani postoje još neke stvari na kojima ćemo poraditi i unaprijediti. Svakodnevno smo posvećeni da poravimo sve te greške, kako bismo učili i dodatno rasli kroz njih”, jasan je plejmejker Unikahe.

>>> Kendrik Peri(ć)

Crnoj Gori itekako znači nastup na prošlogodišnjem Eurobasketu.

“Veoma je važno iskustvo koje smo stekli igranjem na Eurobasketu prošle godine. Tu mislim o timskoj hemiji, međusobnom upoznavanju na parketu. To nam svakako pomaže u pripremi za Svjetsko prvenstvo. Takođe, ne možemo sebi dozvoliti da previše razmišljamo i brinemo. U nekim utakmicama bićemo na papiru autsajderi, a u nekim favoriti. Moramo da vodimo računa o onome u čemu smo dobri i da unapređujemo sebe i svoju igru. Neka rezultati govore za sebe. Imamo taj mentalitet – mi protiv svijeta, bez obzira ko je na protivničkoj strani. Dok god imamo taj pristup i nastavimo da napredujemo u svakoj novoj utakmici, igraćemo sve bolje i bolje”, rekao je Peri.

>>> Radović: Idemo po pobjede u Gruziju

SIMONOVIĆ: NASTAVLJAMO DA GRADIMO IGRU

Novi igrač Crvene zvezde Marko Simonović poručio je da razlike nema ko je suparnik Crne Gore.

“Protiv bilo koje reprezentacije da igramo, moramo maksimalno da budemo fokusirani. Sa Iranom i Gruzijom ulazimo u utakmicu kao protiv Francuske, nema razlike. Definitivno, moramo biti fokusirani na našu igru i popraviti stvari koje smo griješili u prethodne dvije utakmice. Pružićemo svoj maksimum i pokušati da ostvarimo obje pobjede”, istakao je nekadašnji član Čikago Bulsa.

>>> Vučević: “Drago mi je da sam se vratio, možemo da prođemo grupu”

Naša selekcija izgubila je dosadašnje dvije pripreme utakmice od Francuske i Slovenije, ali je krajnji cilj da tim Boška Radovića spreman dočeka Mundobasket.

“Odigrali smo dva dobra i kvalitetna meča sa Francuskom i Slovenijom. Bukvalno smo bili na meč-loptu protiv Slovenije, ali nije otišlo u našu korist. Nakon toga odradili smo nekoliko treninga i dodatno se pripremili za turnir koji nas čeka u Gruziji. Nastavljamo da gradimo našu igru i nadam se da ćemo biti dovoljno spremni za prvenstvo kada dođe taj trenutak”, zaključio je Simonović.

>>> Hrabar otpor košarkaša u Monpeljeu, Francuzi ipak bolji

>>> Dončić je prejak – tijesan poraz Crne Gore u atraktivnom meču

Crna Gora sjutra od 18 sati u Tbilisiju igra protiv Irana, a potom će joj suparnik biti bolji iz susreta između domaćina Gruzije i Jordana.

>>> “Na pravom smo putu, kada se držimo zajedno rezultat ne izostaje”

>>> “Imamo sve preduslove za dobar rezultat”