Megi: Budućnost može biti u vrhu Evrokupa

Megi (foto: KK Budućnost)

Američki šuter Flečer Megi odlučio je da ovog ljeta promijenio klub, ali ne i grad. Ostao je nakon istorijske sezone u SC Derbiju iskusni bek u Podgorici i pojačao redove Budućnosti. Nakon boravka u SAD, Megi se vratio u glavni grad Crne Gore. Kako je naveo u intervjuu za klupski sajt, osjeća se kao da je Podgoričanin.

Pričao sam porodici i prijateljima da su mi Podgorica i Crna Gora drugi dom. Ovdje imam mnogo prijatelja i ljudi koje sam upoznao, dobro sam upoznao grad, osjećam se veoma lagodno i zaista uživam ovdje, osjećam se kao domaći igrač“, rekao je Megi.

>>> Otišao kao dječak, vraća se kao lider

Amerikanac je tri godine proveo u SC Derbiju. Sada dolazi u redove gradskog rivala, klub koji ima velike ambicije.

Dobar je osjećaj zato što svi ovdje znaju šta znači igrati za Budućnost. Velika mi je čast što ću predstavljati ovaj tim. Veoma sam uzbuđen i nadam se da ću igrati dobro i donijeti pobjede“.

Megi poručuje da neće imati milosti prema bivšim saigračima kada dođe vrijeme za gradski derbi.

Biće dosta neobično jer su oni zadržali pola prošlogodišnjeg tima sa kojima sam igrao prethodne tri godine, ali i Slavković dolazi ovdje sa mnom, tako da ćemo se pobrinuti da pobjedimo naš stari tim“.

Iskusni bek očekuje da “plavi” budu konkurentni u svim takmičenjima.

Imamo visoka očekivanja, želimo da dokažemo sa smo ozbiljan klub. Mislim da možemo biti jedan od najboljih klubova u Evrokupu i da možemo da se takmičimo sa Partizanom i Zvezdom u ABA ligi“.

Megi je poznat kao ubitačni šuter, držao je rekord po broju postignutih trojki u NCAA, trenutno je treći na listi, najviše iz razloga što se zbog koronavirusa koledž košarka igra pet sezona a ne četiri kao u vremenima kada je Flečer bio student.

Definitvno volim da šuitram puno trojki, nekada i neku nemoguću ali uvijek ću trenirati vrijedno, boriti se i uraditi sve što mogu da Budućnost pobijedi“.