AEK nakon preokreta slavio na užarenom Maksimiru

Foto: PIXSELL

Svi igraju revanš, a Dinamo i AEK prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Nakon nemilih scena noć prije nego što je trebalo da se odigra meč u Grčkoj, danas je konačno odigran prvi duel između hrvatskog i grčkog kluba. Kvalitetan fudbal igrao se na Maksimiru a nakon preokreta AEK je slavio 2:1.

Dinamo je djelovao zrelije u prvom poluvremenu, i imao više prilika pred golom gostiju. Velika podrška sa tribina nosila je domaće, pa su redom prijetili Bruno Petković i Robert Ljubičić. Iako se igralo kroz sredinu potpuno zasluženi gol za domaće došao je iz prekida.

Na nešto više od 20 metara udaljenosti loptu je za slobodan udarac namjestio Marko Bulat i fenomenalnim udarce doveo Dinamo do vođstva od 1:0.

Do kraja prvog dijela Dinamo je preko Bogdana Mihaljčenka mogao do drugog pogotka, ipak nakon sjajne varke nešto slabije je šutirao lijevi bek Zagrepčana.

Drugo poluvrijeme – druga slika. Sve što je radio Dinamo u prvom, Grci su radili u drugom poluvremenu. Bolje je djelovala gostujuća ekipa i igralo se uglavnom na polovini Dinama.

Do izjednačenja AEK dolazi u 59. minutu preko Stevena Zubera koji je nakon izgubljene lopte domaćih iskoristio poklon i pogodio za izjednačenje.

Trznuo se Dinamo nakon primljenog gola pa su ponovo krenuli sa ofanzivnijom taktikom. Pokušavali su da ponove partiju iz prvog dijela meča ali lopta nije htjela u gol.

Nije iskoristio Dinamo svoje šanse, a to je u prvom minutu nadoknade naplatio Konstantinos Galanopulos koji je postavio konačnih 2:1. Mogao je AEK da postigne još dva pogotka u nadoknadi iz izglednih prilika ali je Dominik Livaković spriječio nalete.

970x250