Ivanović: Meksiko je ključ

FOTO: Lob sport
FOTO: Lob sport

Nikola Ivanović zbog povrede nije učestvovao na proteklom Eurobasketu. Crnogorski bek, koji je nedavno pojačao moskovsku Runu nestrpljiv je pred početak Svjetskog prvenstva.

“Lijepo je. Drugačije su ove utakmice od svega onoga što igramo tokom sezone. Reprezentativna karijera se mnogo razlikuje. Nema razmišljanja o statistici. Imaš momke sa kojima si košarkaški odrastao. Igraš sa njima i pokušavaš da napraviš nešto lijepo za državu”, kaže nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Budućnosti zadovoljan urađenim tokom glavnog dijela priprema:

“Završili smo glavni dio priprema i utakmica, dobra je stvar što pripremama nije kraj iako putujemo danas. Ima dosta treninga do prve utakmice, imamo još jednu prijateljsku utakmicu na Filipinima protiv domaćina. Mogu se dodatno ispeglati neke stvari koje su predstavljale problem u nekim utakmica”.

<<< “Nisam dolazio zbog negativne atmosfere i nerealnih očekivanja”

<<< Kapiten pred put za Filipine: Cilj je da prođemo grupu

Crna Gora će 25. avgusta na startu Mundobasketa igrati protiv Meksika. Preostali rivali u grupi su Litvanija i Egipat. Dvije prvoplasirane reprezentacije izboriće drugu fazu Svjetskog prvenstva.

“Prva utakmica je najbitnija. To je ono o čemu razmišljamo. Lijepo je razmišljati i pripremati se za Litvaniju, razmišljati o istorijskom meču sa Amerikancima, ali fokus treba da bude na prvom meču. Mnogo može da donese, ali i da oduzme”, kaže popularni Džoni.

Ivanović smatra da Crna Gora napadački odavno nije bila jača.

“Vidjelo se da imamo dosta oružja gdje možemo da prijetimo. Prije svega unutrašnja linija, kao što je već donosila prevagu i razliku u utakmicama. Takođe smo pokazali da spoljna linija može da završi mnogo posla”, zaključio je 29-godišnji Podgoričanin.