Peri(ć): Sa ovoliko talenta posao mi je olakšan, želimo da uradimo nešto specijalno

Peri i Vučević su glavna snaga Crne Gore, Foto: fiba
Peri i Vučević su glavna snaga Crne Gore, Foto: fiba

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Boško Radović i prije priprema je imao jasnu sliku, nije bilo nikakve dileme. Zbog svega što je prikazao u crvenom dresu Kendrik Peri je zaslužio da bude u timu za Mundobasket.

Bivši plejmejker Budućnost Volija, a trenutno član Unikahe kupio je crnogorsku javnost odličnim partijama i na Filipinima će biti jedna od glavnih uzdanica naše selekcije.

>>> Fibina analiza: Crnogorski divovi mogu biti u top 10 na Mundobasketu

Perić, kako je sam sebe nazvao u jednom postu na društvenim mrežama, spreman je da zablista.

Zahvalan sam savezu i timu što su me izabrali da budem dio ovoga. Optimističan sam. Mislim da imamo šansu da uradimo nešto veliko. Na Eurobasketu smo odradili dobar posao, a sada možemo da budemo opasni. Želimo da uradimo nešto specijalno. Uradiću sve da pomognem reprezentaciji Crne Gore“, jasno je poručio Peri pred put za Manilu.

>>> Ivanović: Meksiko je ključ

Litvanija, Egipat i Meksiko – rivali u grupnoj fazi. Rival protiv kojih naši momci mogu da igraju. Pokazali su to na Eurobasketu prošle godine, ali i tokom pripremnog perioda.

>>> “Imamo taj mentalitet – mi protiv svijeta”

Treba naći balans. Da se pripremimo ozbiljno, ali u isto vrijeme da uživamo. Grupa je jaka, ali je sve do nas. Moramo da budemo oštri“, nema dilemu Peri koji je na Eurobasketu prosječno bilježio 15,2 poena po meču.

>>> “Nisam dolazio zbog negativne atmosfere i nerealnih očekivanja”

Nikola Vučević, Bojan Dubljević, Marko Simonović, Nikola Ivanović, Vladimir Mihailović, a uz sve njih i Peri. Napadački, Crna Gora ima žestok arsenal. Upravo će sve to olakšati Periju.

Kada pogledate koliko talenta imamo, posao mi je lakši. Tokom većeg dijela karijere dosta toga je zavisilo od mene. Morao sam da budem lider, ali mi ovi momci olakšavaju i ja se trudim da olakšam njima. Statistika nije bitna“, nema dilemu 30-godišnji organizator igre sa Floride.

>>> Kapiten pred put za Filipine: Cilj je da prođemo grupu