Vida u ludom finišu otpisao svoje

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Fudbaleri AEK-a bili su pred ponorom protiv Dinama, gubili su 0:2 u drugom minutu sudijske nadoknade na svojoj Aja Sofija OPAP areni, ali su pogocima Serhija Arauha u 92. i Domagoja Vide u 100. minutu stigli do remija (2:2) i prolaska u plej-of Lige šampiona, gdje ih čeka belgijski prvak Antverpen.

Interesantno da je Dvoglavi orao u prvom meču na Maksimiru stigao do pobjede takođe nakon preokreta u sudijskoj nadoknadi (1:2).

Meč je igran u neobičnom terminu jer je prethodno odložen zbog ubistva navijača AEK-a, Mihalisa Kacurisa.

Dinamo je anulirao prednost ekipe Matijasa Almeide iz prvog meča u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena. Moharami je u poslednjim sekundama prvog dijela utakmice ubacio loptu sa desne strane u kazneni prostor Grka, Bruno Petković je s druge stative spustio za Mihaljičenka čiji je udarac obranio Cican Stanković, a Šutalo je odbitak pospremio u praznu mrežu.

U 65. minutu se Robert Ljubičić nakon duplog pasa ubacio iza leđa odbrane domaćih, Petković ga odlično pronašao, a ovaj “bocnuo” loptu preko Stankovića za 0:2

AEK je napadao, Dominik Livaković fantastično branio i činilo se da Dinamo ide u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Arauho gol posvetio Mihalisu (foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Ipak, Arauho je 90+2. minutu iz voleja “pocijepao” mrežu gostiju, a onda kulminacija drame u finišu. Sudija Eskas je u poslednjim sekundama nadoknade dobio poziv iz VAR sobe. Gledao je snimak i vidio igranje rukom Ljubičića u svom kaznenom prostoru. Pokazao je Norvežanin na bijelu tačku, Livaković odbranio penal Leviju Garsiji, ali je na odbijenu loptu natrčao Vida i glavom je poslao u mrežu i tako eliminisao svoj bivši klub. Hrvatski reprezentativac nije želio da slavi pogodak.

Inače, nije sudiji Eskasu VAR pomogao samo u finišu meča, već ga je spasio blamaže u 82. minutu. Norvežanin je pokazao drugi žuti karton Mihaljičenku, ali je nakon gledanja snimka vidio da Ukrajinac nije napravio prekršaj već Šutalo.

970x250