Loše i dobre vijesti za Dinamo nakon ispadanja iz Lige šampiona

Foto: Expa / Focus Images/ Yannis Halas / Pixsell

Fudbaleri zagrebačkog Dinama sinoć su na nejvjerovatan način, primljenim golovima u sudijskoj nadoknadi vremena, tačnije u 92. i 100. minutu ostali bez plasmana u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Jutros nakon eliminacije od AEK-a na Maksimir je stigla još jedna loša vijest. Modri do kraja sezone neće imati podršku navijača na gostovanjima u evropskom takmičenjima. UEFA se odlučila na zabranu nakon incidetna koji se desio prošle sedmice u Atini kada je ubijen navijač AEK-a Mihalis Kacuris.

Prema ocjeni UEFA, sve utakmice na kojima gostuje Dinamo su utakmice visokog rizika zbog njegovih navijača, a to, nažalost, potvrđuje ozbiljnost incidenata zbog prisustva navijača Dinama u Atini uprkos odluci da im se ne prodaju ulaznice za takmičenje. To je takođe istaknuto u izvještaju koji sadrži informacije o incidentima koje su dale grčke vlasti“, navodi se u saopštenju UEFA.

ŠUTALO PRELAZI U AJAKS

Zagrepčani su nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona ostali bez značajnog finansijskog “kolača”, ali to za Modre neće predstavljati veliki problem jer za razliku od ostalih timova iz regiona dobro posluju i prodaju fudbalere za lijepe svote novca.

Najpouzdaniji novinar za sportske transfere, Fabricio Romano tvrdi da će Dinamo prodati štopera Josipa Šutala za 21 milion eura, plus razne bonuse, Ajaksu. Šutalo će potpisati petogodišnji ugovor sa Kopljanicima.

Posao je konačno završen uprkos interesovanju klubova iz Engleske i Italije“, tvrdi Romano.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Drugi italijanski novinar Nikolo Skira navodi kako bi dosadašnji centralni defanzivac Dinama u redovima holandskog velikana trebao da zarađuje dva milijuna eura po sezoni, ne računajući bonuse.

Prema podacima Transfermarkta, Dinamo je najviše zaradio od Joška Gvardiola, njegovog prodajom u RB Lajpcig, a kasnije i od procenata dobijenih od transfera hrvatskog reprezentativca u Mančester Siti (36.8 miliona eura). Klub sa Maksimira je od Marka Pjace prihodovao 29.4, od Danija Olma 29, a od Luke Modrića 22.5 miliona eura.

Ukoliko se ostvare svi bonusi koje je naveo Romano, Šutalo bi prestigao Modrića na četvrtom mjestu liste najboljih poslova Dinama.

970x250