Plave greškama srljale u novi ubjedljiv poraz

Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti zauzele su poslednje, četvrto mjesto na turniru u Mecu. Nakon što su juče u polufinalu poražene sa 15 golova razlike od domaćina, vječite crnogorske šampionke su u borbi za treće mjesto takođe ubjedljivo izgubile od Ferencvaroša 26:35 (18:16).

U duelu protiv finaliste poslednjeg izdanja EHF Lige šampiona, plavo-bijele su pokazale dva potpuno različita lica. Tokom prvih 30 minuta igra je bila na visokom nivou, Armel Atingre raspoložena na golu, što je donijelo dva gola prednosti. Nakon odmora, Bojana Popović je pravila više rotacija u sastavu, što je FTC iskoristio da preokrene rezultat i dođe do ubjedljive pobjede.

>>> Budućnost 26 tehničkih grešaka odvelo u ubjedljiv poraz

Ivona Pavićević nije igrala, jer je dobila poštedu stručnog štaba, poslije velike potrošnje u duelu protiv Meca, a kako bi se izbjegla povreda, dok je Adriana Kardoso de Kastro igrala samo u uvodnom dijelu meča.

Priliku su dobile dvije mlade igračice na krilnim pozicijama – Nađa Kadović i Anastasija Marsenić.

Odlično smo počele meč i zahvaljujući dobroj energiji, raspoloženoj Atingre na golu i visokom tempu u oba pravca stekle dva gola prednosti tokom prvih 30 minuta. Rezultat govori dovoljno o izdanju, a treba napomenuti da smo mogle da imamo i veću prednost. U nastavku sam bila primorana da rotiram, zbog velike potrošnje igračica i želje da sve ostanu zdrave, pa su priliku dobile djevojke koje nijesu igrale do tada. FTC je znao da koristi naše greške i nešto lošiji i sporiji ritam od onog koji smo imale u prvom poluvremenu. Nervoza se uvukla u našu igru i sve je bilo riješeno poslije 15. minuta igre u nastavku“, kazala je Popović.

Trener Budućnosti je podvukla da izdanje u prvom poluvremenu treba da bude vodilja kako njene izabranice treba da igraju svih 60 minuta.

Poslije dvije kvalitetne provjere u Francuskoj znamo kako bi trebalo da radimo u narednom periodu. Neke djevojke su sjajno iskoristile priliku, poput Mari Plamenove Tomove, a izdvojila bih i Atingre koja je bila na izuzetnom nivou u prvom poluvremenu“, dodala je Popović.

Tomova je bila najefikasnija sa devet golova, dok je Ivana Godeč postigla sedam. Kadović je četiri puta zatresla mrežu rivala, po dva puta su pogodile Kardoso i Marsenić. U strijelce su se upisale Milena Raičević i Tanja Ivanović.

Atingre je upisala 10, a Ana-Katrin Gigerih šest odbrana.

970x250