Podgoričanima je Nikšić zona komfora – Budućnost srušila Sutjesku

FOTO: FSCG
FOTO: FSCG

Najveći crnogorski derbi odigran pred praznim tribinama stadiona kraj Bistrice pripao je, kako to obično i biva u posljednje vrijeme u Nikšiću, ekipi Budućnosti – aktuelni šampion Crne Gore je u 5. kolu Prve lige srušio osvajača Kupa – 1:2.

Na taj način ekipa Mladena Milinkovića uspjela je da nađe pobjedničku formulu i prekine seriju od dva remija – stigla je do osmog boda.

Sa druge strane Sutjeska se nakon blamaže u Evropi, ko je od temelja do vrha uzdrmala sve strukture kluba – traži. Dolazak Vladimira Janković (još) ništa nije donio, bila je ovo četvrta utakmica zaredom u kojoj Nikšićani nijesu osjetili slast pobjede. Slavili su samo na startu prvensta protiv Jezera.

Podgoričani se, igralo se sa publikom ili ne (meč je odigran pred praznim tribinama zbog kazne Saveza izrečene domaćinu) u Nikšiću osjećaju komforno. Peti put zaredom crnogorski šampiona napušta dom najvećeg rivala neporažen, a statistika kaže da je ovo bila deseta utakmica zaredom u kojoj Sutjeska nije uspjela da slavi nad ljutim protivinkom. Posljednji put Nikšićani su slavili 11. septembara 2021. godine.

FOTO: FSCG

Tri šanse u prvom poluvremenu. Budućnost je bolje otvorila meč i opasno zaprijetila preko Adnana Orahovca, a nakon iskusnog štopera Plavih najbliži golu bio je Balša Sekulić – neprecizan je bio napadač Podgoričana.

Do 41. minuta ništa se nije dešavalo u tužnom ambijentu zastrašujće praznih tribina stadiona kraj Bistrice. Mogli su se čuti samo savjeti Vladimira Jankovića i Mladena Milinkovića, poruke ohrabrenja kako sa jedne, tako i sa druge klupe, a gledaoce kraj malih ekrana probudila je velika prilika Dušana Vukovića.

Akciju je započeo Dragan Grivić, vjerovatno najbolji desni bek Prve lige odlično je uposlio pomenutog 21-godišnjeg ofanzivca čiji je prvi potez bio savršen, oslobodio se čuvara, golman Đorđije Pavličić već je bio matiran, ali je lopta koju je lansirao Vuković umjesto mreže – zatresla prečku. Odbila se lopta do Dušana Živkovića, ali eks fudbaler Rudara šalje loptu preko prečke za kraj najvećeg uzbuđenja u prvih 45 minuta.

Dinamičnije i brže drugo poluvrijeme donijelo nam je kvalitetniji fudbal i golove. Poveli su gosti pogotkom Balše Sekulića sa bijele tačke. Bio je to 200. pogodak Budućnosti u duelima sa Sutjeskom.

Izjednačio je domaćin auto-golom Adnana Orahovca, ali je taj rezultat bio na snazi samo nekoliko stotina sekundi jer je Milan Vukotić i u drugom meču zaredom pronašao put do mreže. Opet je mladi reprezentativac Crne Gore dobio šansu sa klupe, baš kao i protiv Jezera, s tim što je večerašnji gol kraj Bistrice imao vjerovatno i veću vrijednost.

FOTO: FSCG

Budućnost polako ulazi u ritam, još je daleko od igre koja krasi državnog prvaka, ali iz utakmice u utakmicu izgleda čvršće.

Sa druge strane, Sutjeska je u lavirintu – u jeku je ljeto, ali su nad gradom piva i čelika tmurni oblaci…

Standings provided by Sofascore