Borba gladijatora, meč godine i slavlje Đokovića

Foto: USA TODAY NETWORK/Pixsell

Spektakularno finale, najduže u istoriji Mastersa u Sinsinatiju i na kraju trijumf – Novaka Đokovića. Najtrofejniji teniser u istoriji je srušio još uvijek prvog igrača svijeta Karlosa Alkaraza 5:7, 7:6, 7:6 za 39. titulu na mastersima. Zvanično, meč je trajao tri sata i 50 minuta.

Zaista nevjerovatan tenise prikazali su trenutno najbolji na planeti. Alkaras je potvrdio da je igrač za vrh, dok je Novak po ko zna koji put pokazao koliko je mentalno jak. I u ovom meču slavio je nakon preokreta, plesao je po ivici ponora jer je imao set minuta i 2:4 u drugom. Ali, Đoković je to.

Novak je bolje počeo, napravio brejk odmah na startu, ali je Alkaras uzvratio. Bolje se kretao, bolje udarao od rivala i stigao je do vođstva. Karlos je igrao kao navijen i do sredine drugog seta. Na drugoj strani Novak se mučio, slabo servirao i izgledalo je da Španac ima otvoren put do titule.

Međutim, Novak je uspio da dođe do brejka i onda se probudio. Ušlo se u taj-brejk koji je, naravno, pripao Đokoviću.

Đoković je u sedmom gemu trećeg seta iskoristio petu brejk loptu i stigao do prednosti od 4:3. U devetom gemu Alkaras je uspio da spase dve meč lopte i smanji rezultat na 4:5, a u narednom gemu iskoristi petu brejk loptu i u potpunosti se vrati u meč.

Na krilima tog brejka, španski teniser je poveo 6:5, Đoković je sigurnim servis gemom uzvratio i vrhunac drame je mogao da počne.

Tada smo još jednom svi vidjeli mentalnu snagu osvajača 23 Gren slem titule. Iskoristio je petu meč loptu i pao na teren. Urlik i cijepanje majice nakon dovoljno govori koliko ovaj trofej znači Đokoviću.