VIDEO Specijalista Bubanja – drugi gol u četiri meča

Bubanja u formi. Foto: Marko Prpić / Pixsell

Vladan Bubanja nastavlja sa sjajnim partijama, ali i golovima u dresu hrvatske Lokomotive.

Zagrebački klub izgubio je u gostima od Rijeke 2:1 u 5. kolu HNL-a. Međutim, Lokomotiva je povela već u šestom minutu, a gol je potpisao crnogorski defanzivni vezista.

Marko Vranjković ubacio je loptu iz slobodnog udarca, a Bubanja se, u stilu vrsnog napadača, sa desetak metara sjajno snašao i prizemnim udarcem matirao domaće – 0:1.

Interesantno, bivši igrač Sutjeske postigao je već drugi gol ove sezone u četiri utakmice za Lokomotivu. Mrežu je, takođe iz prekida, čiji je postao specijalista, zatresao u 1. kolu protiv Istre (1:1). Poređenja radi, prošle sezone je 24-godišnji Nikšićanin četiri puta bio strijelac u 32 odigrane utakmice, a sada je taj učinak već prepolovio u četiri meča.

Podsjetimo, Bubanja je za Sutjesku odigrao ukupno 119 utakmica, a postigao je 12 golova, uz tri asistencije i isto toliko osvojenih šampionskih titula 2018, 2019. i 2022. godine. Za A reprezentaciju Crne Gore do sada je igrao nedavno 45 minuta u prijateljskoj utakmici i porazu od Češke (1:4).

Lokomotiva još uvijek ne zna za pobjedu u novoj sezoni, uz po dva remija i poraza, a ima i utakmicu manje, koju će igrati protiv šampiona Dinama.

Standings provided by Sofascore
970x250