“Da zaustavimo njihovu brzu igru”

Foto: FIBA

Brojimo sitno do početka vatrometa. Još jedan dan ostao je do meča koji će otvoriti drugu avanturu zvanu Mundobasket za košarkaše Crne Gore. Prvi rival je Meksiko (petak, 10.45h), a naši momci dobro znaju šta ih čeka u tom duelu.

Isto tako, svjesni su svojih kvaliteta i vjeruju da, ako pokažu svoje najbolje lice, trijumfalno mogu zaploviti ka drugoj fazi.

Došli smo prije sedam dana, imali smo vremena da treniramo. Spremni čekamo ovaj duel“, pun je samopouzdanja Marko Simonović.

Šta ih čeka protiv Meksikanaca, Crveni su se uvjerili u generalnoj probi protiv Filipina, selekcije koja gaji sličan stil košarke.

Gledali smo analize odmah poslije utakmice sa Filipinima. Šutiraju dosta, brzo trče, nezgodni su. Moramo da zaustavimo njihovu brzu igru i uvedemo ih u naš ritam“, nema dilemu košarkaš koji je ovog ljeta potpisao za Crvenu zvezdu.

>>> FIBA predviđa – pogledajte na kojem je mjestu Crna Gora

Protiv Meksika, ali i svih ostalih rivala glavna prednost selekcije Boška Radovića je – unutrašnja linija. Simonović, Nikola Vučević, Bojan Dubljević, Nemanja Radović biće udarne igle u reketu.

Pa da, unutrašnja linija će biti naša prednost, pogotovo kada su i Nikola i Bojan tu. Međutim, ako budemo igrali našu igru, sigurno da možemo napraviti prednost i spolja“, ističe Simonović koji je na kraju poručio da ne smije biti potcjenjivanja.

>>> Radončić: Ako budemo pratili plan, biće sve kako treba

Nijedna ekipa na Svjetskom prvenstvu nije loša i svaka je došla da se pokaže u najboljem svjetlu i da svoj maksimum“.

Da podsjetimo, nakon Meksika, naše najbolje košarkaše očekuju dueli sa Egiptom (27. avgust) i Litvanijom (29. avgust).