“Najvažnija je pobjeda, sada je Egipat jednako važan”

Foto: FIBA

Otvaranje nije moglo da bude bolje, pobjeda od 20 razlike, uz perfektnu partiju najboljeg igrača – Nikole Vučevića. Košarkaši Crne Gore srušili su Meksiko u prvom meču na Svjetskom prvenstvu i već sada napravili veliki korak ka drugoj fazi.

>>> Perfektni Vučević za trijumfalno otvaranje

Nervozno su izabranici Boška Radovića ušli u meč, potpuno očekivano, ali kako je vrijeme odmicalo sve je izgledalo mnogo bolje.

Čestitke Meksiku na dobroj utakmici i naravno mojim igračima na pobjedi. Trijumf je najvažniji, otvorili smo turnir pobjedom, što smo i htjeli. Krenuli smo nervozno u napadu, a u odbrani smo bili agresivni tokom cijelog meča. U napadu moramo igrati preciznije, iako smo postigli 91 poen. Prvi korak odradili smo kako treba“, rekao je Radović nakon meča.

>>> VIDEO Vučevićev ples poveo Crnu Goru do pobjede

Dobio je Radović zanimljivo pitanje – kako je trenirati Nikolu Vučevića.

Ja Nikolu poznajem puno godina. Bio sam pomoćni trener kada smo igrali evropska prvenstva, prethodno Svjetsko. Rekao sam da je veliko zadovoljstvo što imamo ovakvog igrača u timu. Nikola nije bio tu četiri godine, svi momci su u raznoraznim sastavima davali svoj doprinost, a Vučević je donio veliki kvalitet našem timu. Imamo dosta napadačkih opcija, protiv Meksika je radio Nikola“, dodao je Radović.

Nadovezao se na drugo pitanje…

Zašto se ne priča više o njemu? Vjerujte mi ne znam. To je pitanje za novinare i javnost u Crnoj Gori. Što se ne priča više i o Nikoli i svim ovim momcima. O meni ne moraju, mogu da me preskoče. Imali su dobar Eurobasket i dobre kvalifikacije nakon toga i mislim da su zaslužili više medijske pažnje nego što je imamo u Crnoj Gori. Imamo sad nalet u ova dva-tri dana kad je sve ovo počelo, ali bili smo praktično sami u Baru jedno dvadesetak dana“.

>>> “Lakše se diše, osjećali smo pritisak od ovog meča”

Naredni meč na prvenstvu naša selekcija igra u nedjelju, rival je Egipat (10.45h).

Taj duel je jednako važan kao ovaj protiv Meksika“, nema dilemu Radović koji se na kraju zahvalio navijačima.

Podrška iskrenih navijača uvijek znači. Mi se trudimo da kroz ove utakmice i nastupe probamo da na kratko usrećimo naše ljude“, poentirao je Radović.