Bez pritiska jure drugu fazu

Pokazali smo da možemo da igramo odličnu odbojku: Kapiten Vojin Ćaćić (Foto: OSCG)

Tiho, bez velikih obećanja, ali sa koferima puni optimizma odbojkaši Crne Gore dočekuju početak trećeg uzastopnog Evropskog prvenstva. Naša ekspedicija danas stiže u Skoplje, a na otvaranju (četvrtak, 17h) rival će biti Holandija.

Izabranici Ivana Joksimovića je kompletne pripreme odradila u Kolašinu, odigrala kontrolne utakmice protiv Izraela i Japana i spremna čeka početak.

Mislim da smo dobro odradili pripreme i u pozitivnoj atmosferi krećemo u Skoplje“, rekao je kapiten pred put u Sjevernu Makedoniju.

Imali smo dosta pripremnih utakmica gdje smo na momente pokazali da zaista možemo da igramo odličnu odbojku“.

>>> Odbojkaši putuju u Skoplje: Sada je cilj nokaut faza

Selektor je jasno poručio da je cilj nokaut faza i da vjeruje da njegovi momci mogu do tri pobjede. Da podsjetimo, u grupi su osim domaćina i Holandije rivali još Danska, Češka i Poljska.

Nemamo nikakvog pritiska, tako da ćemo dati sve od sebe da odigramo najbolje što možemo, znamo gdje su naše šanse i želimo da potražimo prolazak u drugi krug“, jasan je kapiten.

Jedan od onih čiji će poeni sigurno mnogo značiti je korektor Bojan Strugar koji nije krio zadovoljstvo što se našao među putnicima.

Čast i privilegija je predstavljati svoju državu – vjerujem da ćemo dostojanstveno to i uraditi“, istakao je Strugar.

Bojan Strugar (Foto: OSCG)

Nekadašnjem igraču Budućnost će ovo biti debi na velikom takmičenju.

Selektor nam je na nedavnom sastanku rekao da smo imali 55 treninga tokom cijelih dosadašnjih priprema što je zaista respektabilna brojka. Vjerujem da su svi momci to iskoristili na pravi način, a kroz pripremne utakmice sa Izraelom i Japanom smo vidjeli da možemo da igramo, da vrijedimo i da imamo određeni kvalitet“, poručio je Strugar.

Na premijernom Eurovoleju Crveni su bili nadomak druge runde, prije dvije godine nijesu uspjeli da upišu ni pobjedu. Na ovogodišnjem, za plasman dalje, trebalo bi da budu dovoljne i dva trijumfa u grupi.

Sigurno da ne idemo na Evropsko prvenstvo sa bijelom zastavom, želimo da pokažemo naš kvalitet, a ispred nas je i jasan cilj – porlazak u drugu fazu, Znamo da možemo da se nosimo sa svima, ali ćemo šansu tražiti protiv Danske i Sjeverne Makedonije“, zaključio je Strugar.

RASPORED CRNE GORE

Četvrtak

17.00h Crna Gora – Holandija

2. septembar

20.00h Sjeverna Makedonija – Crna Gora

3. septembar

17.00h Danska – Crna Gora

4. septembar

20.00h Češka – Crna Gora

6. septembar

17.00h Crna Gora – Poljska

970x250