Počinje nova epizoda Kupa – za šampiona Sutjesku preteško na startu

Sutjeska je nakon penal drame protiv Arsenala osvojila Kup, FOTO: FSCG
Sutjeska je nakon penal drame protiv Arsenala osvojila Kup, FOTO: FSCG

Nova sezona Kupa Crne Gore počinje sjutra – za Sutjesku, koja brani trofej, jedan od najtežih rivala na startu takmičenja – Dečić.

Nikšićani su u katastrofalnoj formi, posljednju pobjedu ostvarili su 27. jula nad Santa Kolomom (2:0) u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, nakon toga, Sutjeska je organizaciono i timski počela da puca po svim šavovima. Samo je na startu prvenstva uspjela sa savlada ekipu Jezera, i to uz dosta sreće…U šest kola Prve lige sakupila je svega sedam bodova.

Dečić je u prošlom kolu prvenstva neočekivano izgubio od Rudara 0:1 kao nominalni domaćin na Starom aerodromu. Međutim, Tuzani su, za razliku od Nikšićana, zadovoljniji bodovnim saldom – imaju 10 poena, jedan manje od Budućnosti, Petrovca i Jezera koji dijele vrh tabele Prve lige.

Arsenal, senzacionalni prošlosezonski finalista Kupa Crne Gore, gostovaće Jezeru u Beranama, dok Budućnost ima rivala po mjeri – drugoligaša Podgoricu.

Istorija kaže da su Budućnost i Rudar po četiri puta osvajali Kup. Dva trofeja imaju Sutjeska i OFK Titograd, a po jedan Lovćen, Čelik, Mogren i Petrovac.

KUP CRNE GORE – 1. RUNDA
(srijeda, 30. avgust)

19.00h Jezero – Arsenal

19.00h Jedinstvo – Mornar

20.00h OFK Mladost Lob.bet – Bokelj

20.00h Petrovac – Grbalj

20.00h Dečić – Sutjeska

20.00h Iskra – Rudar

20.00h Kom – Berane

20.00h Budućnost – Podgorica