Dečić detronizovao Sutjesku u Kupu, ispao i drugi prošlosezonski finalista

Foto: FSCG

Branilac titule u Kupu Crne Gore je skinut sa trona već na prvoj stepenici. Fudbaleri Dečića savladali su na DG Areni ekipu Sutjeske, 1:0 i plasirali se u četvrtfinale.

Drugu godinu zaredom Tuzani izbacuju aktuelnog osvajača Kupa. Podsjećamo, prošle sezone su eliminisali Budućnost poslije penala takođe u osmini finala.

>>> Budućnost rutinski, Bokelj iznenadio Mladost Lob bet, spektakularan gol na Zlatici

Od prvog minuta Dečić je bio bolji rival. Imali su Tuzani velike šanse preko Božovića i Stijepovića, ali se odbranama istakao Ličina.

Međutim, golman Sutjeske nije mogao da zaustavi projektil Draška Božovića u 41. minutu. Kratka kombinacija njega i Stijepovića i majstorski pogodak.

I na početku drugog poluvremena Dečić je diktirao tempo.

Međutim, kako je vrijeme odmicalo Nikšićani su preuzimali incijativu. Najveću priliku imala je Sutjeska. Igrao se 77. minut, Dušan Vuković je izašao sam pred golmana Nikića, ali je čuvar mreže Dečića spriječio izjednačenje.

U samom finišu prošlosezonski osvajač Kupa je žestoko pritiskao Dečić, ali nisu mogli do gola.

Prelijep gol viđen je i u Danilovgradu gdje su se sastali Iskra i Rudar. Igrao se 20. minut, lopta je došla do Marka Simića koji je sa ivice kaznenog prostora sjajno pogodio.

Na 2:0 u 72. minutu postavio je Arihiro Sentoku. Utješni pogodak za domaćina i konačnih 2:1 postavio je Vlado Gajić minut prije isteka regularnog toka vremena.

U mečevima koji su igrani od 19 časova Jedinstvo Franca je ugostilo Mornar, dok je Jezero u Beranama ugostilo prošlogodišnjeg finalistu, Arsenal iz Tivta.

Mornar je slavio sa 1:0 u Bijelom Polju, a jedini pogodak viđen je u 19. minutu. Otvorila se kontra Baranima, Marlon je asistirao, a rutinski pogodio Račić.

Zanimljivo je bilo i u Beranama. Jezero je potvrdilo odlične igre sa početka sezone u 1. CFL i izbacilo prošlosezonskog finalistu, Arsenal – 1:0. Gol je viđen u 89. minutu, a strijelac je bio Bareto.

OSTALI REZULTATI:

Budućnost 4:0 Podgorica (Orahovac, Grbić, Sekulić x2)

Mladost DG Lob.bet 1:2 Bokelj (Aleksa Maraš/Baba Musa, Dragan Mirković)

Petrovac 3:0 Grbalj (Adžović, Babić x2)

Kom 4:0 Berane (Vukčević, Barac, Perišić, Radonjić).