Odbojkaši se ne plaše Sjeverne Makedonije i punih tribina

Foto: CEV

Odbojkaše Crne Gore tokom vikenda očekuju dvije ključne utakmice u borbi za osminu finala Evropskog prvenstva. Crveni će sjutra (subota) od 20 sati u Skoplju igrati sa domaćinom C grupe, Sjevernom Makedonijom. Dan kasnije od 17 časova rival će izabranicima Ivana Joksimovića biti Danska.

Naši reprezentativci su iz startnog poraza od favorizovane Holandije dosta naučili. Kažu da znaju na šta treba da obrate pažnju, svjesni su grešaka koje su pravili u duelu sa Lalama. U prvom kolu su protiv sebe imali jakog protivnika, sada će imati iskusnog rivala i punu halu “Boris Trajkovski”.

Imamo igrače sa određenim iskustvom koji će znati da odgovore na izazovu, imamo i dosta mladih igrača kojima će biti pravi test igranje u takvoj atmosferi. Očekujem odličan ambijent u kojem ćemo, nadam se, pokazati pravo lice“, rekao je tehničar Danilo Dubak.

Mladi “dizač” po drugi put učestvuje na Eurovoleju. Poručuje da je osjećaj fenomenalan, da ništa ne može da se mjeri sa tim i nada se, da će upravo taj motiv presuditi protiv iskusnije ekipe Sjeverne Makedonije.

Makedonci igraju zajedno desetak godina, iskusniji su, ali vjerujem da nismo slabiji protivnik“, dodao je Dubak.

>>> Hrabar otpor Holanđanima, ali poraz na startu Eurovoleja

Korektor Bojan Strugar očekuje da će njegovi saigrači biti miljenići sreće, što nije bio slučaj u prvom duelu sa Holandijom, gdje, kako je naveo, nisu zaslužili maksimalan poraz.

Prisustvovali smo utakmici između Sjeverne Makedonije i Danske. Na tribinama je bilo oko 3.000 ljudi. Makedonci vjerno bodre svoju reprezentaciju. Meni to neće predstavljati problem. Naprotiv, uživažemo u lijepom ambijentu. Očekujem ravnopravan duel protiv Sjeverne Makedonije, ali i Danske, gdje ćemo tražiti šansu za prolazak u drugi krug Evropskog prvenstva“, rekao je Strugar.

>>> “Imamo razloga za optimizam”

Naš korektor dobro poznaje reprezentativce Sjeverne Makedonije i očekuje – pobjedu.

Jesam prijatelj sa pojedinim reprezenativcima Sjeverne Makedonije, van terena se družimo, ali ćemo sjutra biti neprijatelji. Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu. Isto tako vjerujem u momke, u ekipu, sve što smo radili u proteklom periodu i očekujem pobjedu“, zaključio je korektor Crne Gore, Bojan Strugar.

Standings provided by Sofascore
970x250