Livada umjesto terena: Možda ni devedesetih nije bilo ovako

Sa utakmice Rudar - Budućnost koja je igrana juče u Pljevljima FOTO: FSCG

Budućnost je treću utakmicu zaredom – Petrovac, Dečić, Rudar – imala prednost, ali nije uspjela da je privede kraju na pravi način i “plavi” su tako sami sebi zakomplikovali život u borbi za šampionski pehar.

Naravno, naš najveći klub se i dalje pita za sve!

“Plavi” su juče, u zaostaloj utakmici 22. kola domaćeg šampionata, odigrali neriješeno protiv Rudara u Pljevljima (1:1), a ono što je bilo očigledno i na prenosu je katastrofalna podloga na stadionu pod Golubinjom.

Teren je više ličio na seosku nepokošenu livadu nego na podlogu gdje se može igrati dostojan fudbala u bilo kom rangu takmičenja, a ne prvoligaškom.

A o tome je nakon utakmice pričao i šef stručnog štaba Budućnosti Miodrag Džudović, koji je kroz karijeru igrao na raznim terenima, posebno na početku kada je počinjao u svom rodnom Plavu.

Uslovi za igru su bili teški, a obje ekipe su željele i pokušavale da igraju fudbal uprkos uslovima. Ali, bilo je praktično nemoguće. Znači, situacija sa podlogom u Pljevljima me podsjetila na devedesete godine, možda ni tada ovako nije bilo“, rekao je Džudović.

Međutim, to nije alibi! I Budućnost je sama svjesna da je u Pljevljima izgubila dva boda, kao i da šest kola prije kraja prvenstva ima “samo” tri boda više od drugoplasirane Sutjeske.

Uslovi su bili jednaki kako za nas, tako i za našeg protivnika. Imali smo veliki broj prilika, posebno u prvom poluvremenu, ali i u drugom da ranije riješimo utakmicu. Nismo to uradili i protivnik nas je kaznio. Prosuli smo dva boda koja su nam mnogo značila, ali moramo da idemo dalje. Imamo tri boda razlike, mi se pitamo, sve je u našim rukama i nadam se da ćemo u nedjelju pokazati bolju i efikasniju igru“, jasan je trener “plavih”.

Budućnost naredni meč igra u nedjelju, a protivnik je takođe Rudar – utakmica se igra u 20.00 sati na stadionu pod Goricom. “Plavi” su pod pritiskom da moraju da dobiju kako bi očuvali plus tri pred derbi sa Sutjeskom u Nikšiću u subotu 29. aprila.

Budućnost uvijek igra na pobjedu, posebno sada kada smo se našli u ovoj situaciji – nema kalkulacija i igraćemo fudbal. Pokušaćemo na taj način da dođemo do bodova i rezultata kako bismo riješili to pitanje i ušli u derbi sa većim samopouzdanjem“, jasan je Miodrag Džudović.

970x250