Popović: Borićemo se sa Srbijom za prvo mjesto

Bojana Popović, Foto: RSCG

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Bojana Popović podijelila je svoje utiske nakon žrijeba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se igra 2024. godine.

>>> Lavice saznale protivnice u borbi za Euro 2024.

Realno je da smo, uz Srbiju, favoriti kvalifikacione grupe i da će naši međusobni dueli odlučivati o prvom mjestu. Srbija je igrala protiv Turske u baražu za Svjetsko prvenstvo i u tom dvomeču, koji je odigran nedavno, vidjelo se kolika je razlika između tih timova, odnosno da je Srbija mnogo bolja“, smatra Popović.

“Lavice” imaju poseban motiv. Na sljedećem Euru, ukoliko se plasiraju, braniće bronzu osvojenu u Ljubljani. Međutim, istovremeno našu selekciju očekuju izazovi i na drugim frontovima.

Mnogo je vremena do oktobra i početka kvalifikacija. Prvo moramo da vidimo raspored, ali jasno je da će ti mečevi u kvalifikacijama biti značajni, jer će nakon njih uvijek uslijediti neki važan izazov. U oktobru naime, imamo kvalifikacione mečeve koji su priprema za Svjetsko prvenstvu, dok u februaru imamo dva duela koji su uvertira za olimpijski kvalifikacioni turnir. Turska i Bugarska su po kvalitetu iza nas, ali sigurno je da će biti borbene i da se neće predavati, jer je Evropsko prvenstvo prošireno i svako vidi svoju šansu“, naglašava Popović.

970x250