“Još jednom moramo težim putem”

Kaže se da je jutro pametnije od noći, da uvijek treba prespavati nakon neuspjeha, teškog poraza… Fudbaleri Crne Gore nisu poraženi u Litvaniji, ali remi (2:2) u četvrtom kolu grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, jer Crveni zaostaju dva koraka za Srbijom, čak pet za Mađarskom u trci za šampionatom Starog kontinenta u Njemačkoj.

>>> Černikova strijela ugasila nadu

Nego da se vratimo na početak, da li je lakše nakon prespavane noći predstavnici medija su pitali napadača Hrabrih sokola, Stefana Mugošu.

Sada nam je još teže nego sinoć, kad se sve sumira ostaje veliki žal za ispuštenom pobjedom. Mora se čestitati Litvaniji, a i naš kapiten Stevan Jovetić je poslije meča rekao bitnu rečenicu. Ostaje nam da pokušamo da se skupimo, a biće sigurno teško, i da uz pomoć navijača osvojimo tri boda protiv Bugara. Nije još ništa gotovo, uvijek moramo da idemo najtežim putem. Još jednom – velika šteta zbog meča sa Litvanijom“, rekao je Mugoša.

>>> “Najlakše je sada pametovati, moramo se okrenuti Bugarskoj”

Crnu Goru već u nedjelju čeka meč sa Bugarskom na stadionu pod Goricom.

Možda je i bolje što igramo već za dva dana, kako bismo što prije zaboravili meč u Kaunasu. Treba da izvučemo pouke, da odigramo što bolje i uradimo sve da pobijedimo“.

>>> “Jednostavno nismo takmičari”

Sokoli imaju pozitivan međusobni skor sa sledećim rivalom, ali još čekamo na pobjedu protiv Bugarske u Podgorici, što je kuriozitet.

Prva utakmica s Bugarskom je bila teška, minimalno smo pobijedili. Dosta su namučili i Srbiju koja je takođe kvalitetna ekipa. Biće izuzetno teško, mnogo teže nego u Litvaniji, u to sam 100 odsto siguran, i na fizičkom i na psihološkom planu. Ali iskusni smo, predstavljamo državu i moramo da se izdignemo iznad svega i odigramo što je najbolje moguće“.

>>> Počela prodaja ulaznica za meč sa Bugarskom

Evropsko prvenstvo je i dalje uhvatljivo za izabranike Miodraga Radulovića.

Hajde da idemo meč po meč, da ne pričamo više što bi bilo kad bi bilo. Prvi na redu su Bugari, pa ćemo poslije o onom što slijedi“, zaključio je Mugoša.

Standings provided by Sofascore
970x250