VREMEPLOV / ASTANA - BUDUĆNOST

Plavi bljesak u doba Korone

Foto: FK Budućnost

Nije prošlo mnogo od doba velike pandemije koja je zadesila gotovo čitav svijet. Taj period neće ostati u baš lijepom sećanju gotovo nijednom stanovniku Crne Gore, ali ipak, bilo je i tada svijetlih tačaka.

Pogađajte, sportskih. U klupskom fudbalu zavladao je sušan period sve do ovog ljeta kada su Dečić, Mornar, pa i Budućnost vratili nadu u bolje sjutra.

E upravo u tom sušnom periodu, Budućnost je, baš tada, u jeku Korone, 17. septembra 2020. godine odigrala jedan od najboljih evropskih mečeva u novijoj istoriji, protiv sedmostrukog prvaka Kazahstana, Astane u Ligi Evrope.

Po svemu je bila specifična ta kvalifikaciona runda. Igrao se samo jedan meč zbog pomenute pandemije, a domaćin je bio tim iz Kazahstana.

Budućnost je hrabro odigrala taj meč, kapitensku partiju odigrao je Petar Grbić, koji je asistirao Vasiliju Terziću za pobjedonosni pogodak u 24. minutu meča.

Iako su se povukli u drugom poluvremenu i čekali kontre, neutralisali su sve pokušaje Astane veoma lako i veliko slavlje je moglo da krene.

Od tada do danas, iako nije bilo davno, rekonstruisao se tim Budućnosti. Od prvih 11 koji su istrčali na Astana Areni, danas su u ekipi samo Grbić, Vladan Adžić i Luka Mirković.

Plavo-bijeli su u trećem kolu išli na noge Sarajevu, gdje se takođe igrala jedna utakmica, a klub sa Koševa slavio je 2:1, i plasirao se u plej of Lige Evrope.

Podgoričane tada predvodio sa klupe Mladen Milinković, koji se i prošle godine vratio među Plave.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare