Nadal bez konkretnog odgovora da li će se uopšte vratiti na teren

20230627 Mallorca Championships 2023 CALVIA, SPAIN - JUNE 27 2023 : Rafael Nadal at - Mallorca Championships 2023 on June 27, 2023 in Calvia, Santa Ponsa Country Club. Calvia Baleares Spain *** 20230627 Mallorca Championships 2023 CALVIA, SPAIN JUNE 27 2023 Rafael Nadal at Mallorca Championships 2023 on June 27, 2023 in Calvia, Santa Ponsa Country Club Calvia Baleares Spain Photo: IMAGO/Thomas Reiner - ThomasReiner.pro/IMAGOSPORT

Dugo je prošlo od poslednjeg pojavljivanja Rafaela Nadala u javnosti. Španac nije igrao još od Australijan opena, povreda lijevog kuka ga je odvojila od terena na duži period, a ove sezone preskočio je Rolan Garos, Vimbldon i US Open.

Gostujući na španskoj televiziji “Movistar” Nadal je istakao “da bi volio da igra ponovo, da se takmiči, ali da ne očekuje da osvoji Rolan Garos ili Australijan open”.

“Da ljudi ne budu zbunjeni. Potpuno sa siguran da je ta ideja veoma daleko, ne kažem da nije moguće i hiljadu puta sam rekao, stvari se brzo mijenjaju u sportu”, kazao je Nadal.

On je dodao ne neće biti frustriran ako ne uspije da osvoji novi Gren slem trofej ističući “da je uradio sve što je u njegovoj moći da izvuče najbolje iz svoje karijere”. Takođe je dodao da bi Đoković bio mnogo nervozniji, ukoliko ne bi završio karijeru kao osvajač najviše Gren slem titula.

“Mislim da Đoković živi tu gren slem priču na malo intenzivniji način. Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord”, kazao je Španac.

Na pitanje novinara da li je čestitao Đokoviću osvajanje US Opena, Nadal je objasnio: “Istina je da nisam poslao nikakvu poruku Đokoviću iz čistog neznanja. Kada osvojiš nešto tako važno, iz iskustva znam da je bolje odvojiti vrijeme da cijeniš tu poruku. Poslaću je, ali nisam još to uradio”.

Podsjećamo, Nadal je najavio povlačenje iz profesionalnog tenisa 2024. godine.