Dabl-dabl Nikolića nije bio dovoljan Igokei, Partizan prvi finalista Superkupa

Nikolić u duelu sa Panterom (Foto: ABA liga)

Košarkaši Partizana prvi su finalisti ABA Superkupa koji se igra u Podgorici. Aktuelni šampion regionalnog takmičenja je večeras u prvom polufinalu savladao Igokeu (91:84), za koju je veoma dobru partiju odigrao Zoran Nikolić.

Za razliku od jučerašnjeg četvrtfinala protiv Mege izabranici Željka Obradovića su danas mnogo lakše stigli do pobjede. Od starta su nametnuli žestok ritam i već nakon prvih deset minuta imali 27:13, da bi na veliki odmor otišli sa +20 nakon trojke Alekse Avramovića u posljednjoj sekundi.

>>> “ABA liga je od izuzetnog značaja za cijeli region”

Održavao je Partizan veliku razliku, kontrolisali stanje na parketu, ali je onda Igokea krenula na sve ili ništa. Četvrtu dionicu Nikolić i drugovi otvorili su serijom 10:0, ostavili su Partizan bez koša skoro pet minuta.

Međutim, potpuna drama je izostala. Jedino što su Igosi mogli do kraja je da u par navrata smanje na sedam poena zaostatka. Tačku na i stavio je Uroš Trifunović trojkom na nešto više od minut prije kraja meča.

Alen Smailagić je sa 15 poena predvodio Partizan, Kevin Panter je ubacio 13, Frenk Kaminski je dodao 12, dok je Peri Dozir meč završio a 11 poena.

Crnogorski centar je meč završio sa dabl-dablom od 13 poena i 12 skokova, a efikasniji od njega bio je Marko Jeremić. Bivši košarkaš Mornara upisao je 23 poena (7-11 za tri poena).

>>> Mega i Zadar za peto mjesto u Podgorici

Crno-bijeli sada čekaju boljeg iz podgoričkog okršaja između Budućnost Volija i SC Derbija.

SEMAFOR, 2. DAN

Cedevita Olimpija – Mega 75:88

FMP – Zadar 71:77

POLUFINALA

Partizan – Igokea 91:84

21.00h Budućnost Voli – SC Derbi

Cup tree provided by Sofascore