Studenti otkrili sve mane Plavih i zakazali novi okršaj sa Partizanom

Dominirao u polufinalu: Obri Dokins (Foto: ABA liga)

Do početka nove sezone ostalo je nešto više od deset dana, ali se može reći – SC Derbi je spreman za novu sezonu, dok je pred košarkašima Budućnost Volija još mnogo posla. Studenti su večeras u polufinalu ABA Superkupa savladali Plave 63:69 i zakazali veliko finale protiv Partizana.

>>> Dabl-dabl Nikolića nije bio dovoljan Igokei, Partizan prvi finalista Superkupa

Biće ovo repriza četvrtfinala plej-ofa od prošle sezone kada je četa Andreja Žakelja žestoko namučila crno-bijele, koji su kasnije i osvojili trofej.

>>> “ABA liga je od izuzetnog značaja za cijeli region”

Da bi večeras moglo da se desi iznenađenje u “Morači” moglo se naslutiti po samom početku meča. SC Derbi je meč otvorio sa 11:0, mučila se Budućnost u napadu, a prve poene postigli su na tri minuta prije kraja kada je crne minute prekinuo Vladimir Mihailović. Jurila je Budućnost prednost rivala tokom cijelog meča i nije uspjela. SC Derbi je uspijevao da održava prednost, dok je na drugoj strani Budućnost imala problema u napadu.

>>> Mega i Zadar za peto mjesto u Podgorici

Podatak da je Budućnost samo dva puta vodila (14:13 i 16:15), jasno je kakvu je utakmicu odigrao SC Derbi.

Nakon očajnog početka meča uspjela je Budućnost da se probudi, bila je blizu, ali jurnjava nije donijela konačni rezultat. Seriju bez poena Plavi su imali i u posljednjoj četvrtini kada su postigli dva poena za četiri minuta. Iskoristio je to SC Derbi i poveo 58:48, Budućnost uzvratila sa sedam vezanih poena, ali su Borna Kapusta i večeras fenomenalni Obri Dokins odbili taj nalet crnogorskog šampiona i mirno priveli meč kraju.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Dokins koji je meč završio sa 24 poena, a na nivou je bio i Kenan Kamenjaš koji je upisao devet poena i osam skokova. Na drugoj strani, bolji od ostalih bili su Marvin Džons sa 14, Mihailović sa 13 i Kolbi Ros sa 11 koševa.

Kompletnu statistiku pogledajte OVDJE.

Budućnost će sjutra igrati protiv Igokee za treće mjesto.

SEMAFOR, 2. DAN

Cedevita Olimpija – Mega 75:88

FMP – Zadar 71:77

POLUFINALA

Partizan – Igokea 91:84

Budućnost Voli – SC Derbi 63:69

Cup tree provided by Sofascore