Džud Belingem – princ Madrida

FOTO: IMAGO/Matthias Koch/PIXSELL
FOTO: IMAGO/Matthias Koch/PIXSELL

Zonjili su se dlanovi i grickali nokti na tribinama renoviranog stadiona Santjago Bernabeu i dok se nervoza kod domaćina bližila fazi ključana, gosti su se hranili samopouzdanjem…Izgledalo je da će berlinski zid ostati previsok za kralja, ali u madridskoj palati od ovog ljeta živi i princ – ime mu je Džud Belingem.

Engleski reprezentativac je, po ko zna koji put ove sezone navukao plašt heroja i postigao jedini gol u 1. kolu grupne faze Lige šampiona, odnosno utakmici između Real Madrida i Union Berlina – 1:0. Trenutak odluke bila je duboka sudijska nadoknada, 94. minut kada se lopta poslije rikošeta odbila na nogu Belingema koji rutinski trese nebranjenu mrežu za šesti gol u isto toliko utakmica u dresu madridskog Reala.

A, promašio je domaćin milion šansi – Hoselu, Rodrigo, isti taj Belingem, pa Modrić, Kamavinga…Sve je branio danski čuvar mreže Frederik Ronov, ali kad se najmanje očekivalo defanzivna linija se uspavala, a četa Karla Anćelotija znala to da kazni.

20-godišnji Belingem tek je četvrti fudbaler koji je tresao mreže u debitantskim nastupima za Real Madrid, kako u Ligi šampiona, tako i španskoj Primeri – osim supertalentovanog momka iz Storbridža to su uspjeli još Kristijano Ronaldo, Isko Alarkon i Marko Asensio.

A kakva je tek ludnica viđena u Istanbulu. Galatasaraj je bio na konopcima, dva gola minusa protiv Kopenheagena, ali je iskoristio crveni karton Elijasa Jelerta i za 120 sekundi uspio da stigne do vrijednog boda.

Real Madrid – Union Berlin 1:0
(Belingem 90+4′)

Galatasaraj – Kopenhagen 2:2
(Boe 86′, Tete 88′ – Elionuzi 35′, Gonsalveš 58′)

970x250