Momak za velika djela

Photo: IMAGO/Cesar Cebolla / PRESSINPHOTO/IMAGOSPORT/Pixsell

Očekivalo se da će Džud Belingem kao drugi najplaćeniji igrač u istoriji Real Madrida donijeti svježu krv u glavni grad Španije, ali ovo što radi mladi Englez izvan je očekivanja i najvećih optimista.

>>>Džud Belingem – princ Madrida

Momak rođen u Storbridžu prije 20 godina potpuno je eksplodirao u Borusiji Dortmund, a to nije prošlo neopaženo kod Reala. Doveo ga je kraljevski klub za 103 miliona eura i pred njega su odmah postavljeni visoki ciljevi.

Od kada je počela sezona samo u jednoj utakmici Real Madrida nije bio strijelac. Svoje ime u listu strijelaca upisao je šest puta u šest mečeva. Protiv Bilbaa je potvrdio pobjedu, protiv Almerije donio preokret sa dva pogotka, Seltu i Hetafe srušio u finišu meča i donio vrijedne pobjede svom timu.

Sličnu sudbinu kao Selta i Hetafe doživio je i Union Berlin u prvom kolu grupne faze Lige šampiona. Engleski reprezentativac je pogodio za pobjedu u četvrtom minutu nadoknade.

Tim golom ušao je u istorijske knjige Real Madrida. Postao je tek četvrti igrač koji je pogodio na debiju za madridski klub u La Ligi i Ligi šampiona u ovom vijeku.

Prije njega to su uradili Kristijano Ronaldo, Isko i Marko Asensio.

Probrano društvo, definitivno.

970x250