Budućnost želi prekid serije bez pobjede nad Petrovcem: Protiv nas su svi silno motivisani

Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti sjutra od 19 časova dočekuju ekipu Petrovca na stadionu pod Goricom u okviru devete runde 1. CFL.

Posljednju pobjedu nad Petrovčanima Budućnost je ostvarila 24. maja 2022. godine i to vrlo ubjedljivo, 6:0. Od tada – četiri meča, jedna pobjeda Petrovca i čak tri remija. Sigurno da će ovaj podatak biti dodatan motiv za momke Mladena Milinkovića.

U prošlom kolu aktuelni šampion prekinuo je niz od tri utakmice bez pobjede u domaćem šampionatu remijem protiv Mornara u Baru (0:0).

Foto: FSCG

Ipak, plavo-bijeli u ovoj sezoni 1. CFL imaju samo jedan poraz i to u prvom kolu od Mladosti Lob.bet (2:1).

Sjutrašnji rival, Petrovac, poslije odličnog ulaska u sezonu, nalazi se u blagom padu forme – ne znaju za pobjedu u domaćem prvenstvu već četiri utakmice.

Prvotimac Budućnosti, Miloš Brnović, osvrnuo se na prošlo kolo i remi njegovog tima sa Mornarom.

Ono što nam je najviše nedostajalo protiv Mornara bio je pristup i bolji ulazak u utakmicu. Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali previše lagano i da se to na kraju odrazilo na krajnji rezutat

Potom je iznio i svoja očekivanja od sjutrašnjeg meča.

Protiv Petrovca očekujemo izuzetno tešku utakmicu. Radi se o dobroj ekipi, koja ima dobrog trenera. Kažem neće biti lako, ali navikli smo na to da protiv Budućnosti svi dolaze silno motivisani, da se pokažu i dokažu. To je na kraju krajeva i normalno, a na nama je da bude pravi, da na teren prenesemo ono što treniramo i mislim da neće biti problema“, smatra fudbaler plavo-bijelih.

Brnović je ovoga ljeta stigao u Budućnost upravo iz Petrovca tako da sigurno poznaje dobru ekipu sa primorja.

Mislim da je Petrovac sada dosta promijenio ekipu i stil igre. Prošle sezone se igralo na posjed lopte, sad više čekaju šansu iz kontranapada. Sigurno da su dobri prema naprijed, imaju dosta brzih igrača, a jedna od njihov velikih prednosti je i prekid jer imaju opasne skakače“, zaključio je Brnović.

Zanimljivo, dueli Budućnosti i Petrovca uvijek donose golove. Posljednji meč ova dva kluba koji je završen najnepopularnijim rezultatom, 0:0, dogodio se, sada već davne, 2019. godine u 33. kolu 1. CFL.

Standings provided by Sofascore
970x250