“Budimo kao Đoković – pokažimo inat, bezobrazluk i karakter”

Bojana Popović Foto: ŽRK Budućnost

Budućnost sjutra od 14 sati u Bemax areni dočekuje Savehof u 3. kolu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona.

Biće to duel dvije ekipe koje su doživjele oba poraza na startu grupe A elitnog rukometnog takmičenja. Budućnost na papiru ima prednost i očekuje pozitivan signal.

“Prvi put je uloga favorita na našoj strani, što nas raduje, jer i mi volimo da imamo mogućnost da razmljišljamo da smo bliži pobjedi. Realno, Bitighajm i Odenze su bolji od nas. Mi možemo da odigramo vrhunski, pa da dobijemo te utakmice, ali treba da se svi konci povežu da bi to toga došlo. Treba nam vrijeme”, naglasila je Bojana Popović.

>>> Bulatović otkrila novi projekat, apelovala na medije i jasno poručila: “Treba nam strpljenje”

Crnogorski šampion pretrpio je velike promjene u igračkom kadru. Kalidijatu Nijakate i Noemi Hafra nisu prošle pripreme, a pred timom je tek period poboljšanja.

“Imamo mladu, uglavnom neiskusnu ekipu i još se uigravamo. Praktično cijela prva postava iz prošle sezone je otišla, a sada su na terenu djevojke koje su bile na klupi. Mi im ne stvaramo nikakav pritisak, nadam se da će da igraju onako kako treniraju. Fascinantno je gledati kako treniraju, ali na terenu to ne pokažu. Nešto ih, dakle, pritiska, imaju teret…”, priznaje Popović.

U plavo-bijelim redovima imaju samo jedan moto – maksimalna borba.

“Ukoliko je neko zaista bolji, ima bolje igrače, veći budžet – sve prihvatam. Međutim, borba, želja, izgaranje ne smiju da izostanu. Igraće one koje budu pružale sve za ovaj klub, koji je dosta dao i njima, i meni, i svima nama”.

U Budućnosti pozivaju javnost na strpljenje, a navijače da ih podrže.

“Dominantno na ovim prostorima je da nema strpljenja, posebno za našu djecu. Samo se čeka momenat za kritiku. I to je u redu, tu smo da trpimo kritike, ali ponekad su pretjerane. Potrebno je ponekad dati podršku, u tom slučaju ova djeca bi više dala, to sam sigurna. Takođe, nedavno se pokazala tužna slika da navijamo više za nekoga ko nije odavde, nego za svoj klub. Ako voliš Budućnost, voliš ga svim srcem ko god da igra i ko god da ga vodi. Klub onda ne bi postao šampion Evrope da nije bilo navijača. Niko nije volio da igra u Morači, mi smo prije početka imale pet golova prednosti. Ne bi bilo naše evropske medalje prošle godine da nije bilo onakve navijačke podrške. To je tako i tačka”, podvukla je Popović.

Na kraju je uslijedilo poređenje sa Novakom Đokovićem.

“Kada je najteže, meni je najizazovnije i tada želim da dokažem da je nešto moguće, što mnogi misle da je nemoguće. Ja sam na tome odrastala. Kao Đoković, kada mu publika zviždi, kada su svi protiv njega, on igra najbolje. Tako bi i mi trebalo da radimo, da nas pokreću inat, bezobrazluk i karakter”, zaključila je.

Standings provided by Sofascore
970x250