1. CFL: Derbi pod Goricom, Jezero ne želi da posustane

Foto: FSCG

Ove subote otvaraju se vrata devetog kola Prve crnogorske fudbalske lige. Mnogo zanimljivih duela je na programu, a svakako da će najviše pažnje privući meč pod Goricom između Budućnosti i Petrovca koji može napraviti bodovnu razliku na vrhu tabele.

Prvi će na travnjak izaći fudbaleri Arsenala i Dečića. Dečić za nijansu bolje izgleda od Tivćana koji su pretrpjeli kadrovske promjene pa se vjerovatno u klubu iz Parka nadaju pozitivnom rezultatu i šok terapiji, s obzirom da su u devet mečeva slavili na svega dva.

Vicešampion Sutjeska bije bitke sa Savezom, ali sada će to morati da ostane po strani jer idu na gostovanje u Pljevljima. Rudar, po običaju drži fenjer šampionata, ali godinama u takvom sistemu opstaje u istom.

Jezero će osluškivati duel iz Podgorice jer kao tim koji ima isto bodova kao i Budućnost, eventualnim porazom plavo bijelih, a njihovim trijumfom, popeli bi se na prvo mjesto.

Pljavljani su takođe motivisani da nastave pozitivan niz, jer su u poslednjih osam mečeva bez poraza. Ipak, pita se nešto i uvijek neugodni Mornar koji traži bijeg sa dna kao i prethodne sezone.

Loša forma prati Jedinstvo, dok je Mladost Lob.bet u prethodnom kolu napokon slavila, pa će njihov duel pomoći jednom od klubova da priđe sredini tabele.

Pomenuti duel Budućnosti i Petrovca svakako je derbi kola, jer smo od ova dva tima navikli na mnogo golova i pravog fudbala. Zanimljiv je podatak da Podgoričani protiv primorskog tima nisu slavili od 24. maja 2022. godine, kada je bilo velikih 6:0.

>>> Budućnost želi prekid serije bez pobjede nad Petrovcem: Protiv nas su svi silno motivisani

Poslednji meč završen je goleadom u Podgorici, bilo je 4:4, pa se nadamo sličnoj predstavi i danas.

Standings provided by Sofascore
970x250