Vuković donio tri boda Sutjesci, Dečić riješio Arsenal

Foto: FSCG

U prvim mečevima devetog kola Prve crnogorske fudbalske lige, Sutjeska je savladala Rudar u Nikšiću 1:0, dok je Dečić u Tivtu slavio protiv Arsenala istim rezultatom.

Detalj sa susreta Arsenal – Dečić (Foto: FSCG)

Meč u gradu pod Trebjesom obilovao je energijom, a na startu je Sutjeska bila konkretnija, čak je i Vuk Striković uspio da postigne pogodak, ali se našao u nedozovoljenoj poziciji.

>>> Mornar prekinuo nevjerovatan niz Jezera

Rudar je pokušavao iz kontri, a najbolju priliku za goste imao je Arihiro Sentoku kada je šutirao sa desne strane ali je njegov udarac ukrotio Suad Ličina.

Sutjeska je držala loptu u posjedu, ali bez opasnosti po protivnika, pa se na poluvrijeme otišlo sa najnepopularnijim rezultatom.

Drugo poluvrijeme, ista slika. Dobar se fudbal igrao u Nikšiću, Sutjeska je imala prilike, najbolju u 60. minutu kada je sjajno loptu zahvatio Milan Mirosavljev ali je njegov udarac ukrotio Milisav Vuksanović.

Foto: FSCG

Ipak isto nije uspio u finišu meča. Nakon odličnog centaršuta Đorđa Šaletića, najviši u petercu bio je Dušan Vuković koji je tukao glavom, golman odbranio, da bi se lopta ponovno odbila do krila Sutjeske koji je smjestio loptu u mrežu, ispostaviće se za konačnih 1:0.

U drugom meču koji je krenuo od 16 časova, Dečić je savladao Arsenal 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Pjeter Ljuljđuraj.

OSTALI PAROVI

17:00 Jezero Mornar 0:1 (Demir Škrijelj 52)

18:00 Jedinstvo – Mladost Lob.bet

19:00 Budućnost – Petrovac

Standings provided by Sofascore