“Skup dobrih igrača ne znači i dobar tim”

FOTO: Sime Zelic/PIXSELL
FOTO: Sime Zelic/PIXSELL

Za razliku od prošlog, kada je već u novembru naslijedio Vladimira Jovanovića, Duško Ivanović je ovog ljeta prošao kompletne pripreme sa Crvenom zvezdom. Mada, sa potpuno novim timom u odnosu na prethodnu sezonu koju su Crveno-bijeli završili kao vicešampioni ABA lige, a nijesu uspjeli da se domognu nokaut faze evroligaškog takmičenja.

Za tri dana, prvu rundu regionalnog takmičenja beogradski klub imaće u Laktašima protiv Igokee, a iskusni stručnjak vjeruje da je ekipa spremna za sve izazove.

“Predsezona je prošla u nekompletnom sastavu, jer je nekolicina igrača imala obaveze na Svjetskom prvenstvu. Sve u svemu, mislim da smo uspješno odradili pripreme. Mogli smo fizički dobro da se spremimo i postavimo sisteme u odbrani i napadu. Novi igrači su na prijateljskim utakmicama pokazali kvalitet, a sad treba vremena da ti igrači, a ima ih dosta, pronađu svoje pravo mjesto. Zadovoljan sam”, kaže 66-godišnji Bjelopoljac.

Na Mali Kalemegdan stiglo je čak osam novih košarkaša – povratnici su Dejan Davidovac i Nemanja Bjelica, dok će beogradske crveno-bijele boje prvi put braniti Miloš Teodosić, naš Marko Simonović, Adam Hanga, Rokas Giedraitis, Džoel Bolomboj, Jago dos Santos, Šabaz Nejpir, Majk Tobi

“Siguran sam da smo potpisali dobre igrače, ali skup dobrih igrača ne znači i dobar tim. Treba mnogo da radimo da bismo ga napravili. Ima tu nekoliko momaka koji su bili i prošle godine, ali u svakom slučaju potrebno nam je vrijeme, nemamo ga, sad ga ne možemo ni tražiti. Moramo biti spremni za početak”, ističe crnogorski trener.

Ivanović sa timom ima jasne ciljeve u sezoni pred nama – titula u ABA ligi i minimum plasman u TOP8 fazu Evrolige.

“U velikom sam klubu i ciljevi su uvijek najveći. Idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo da vidimo dokle ćemo uspjeti da dođemo. Primarni cilj je da dobijemo prvi meč koji nas očekuje, pa ćemo vidjeti za dalje”, dodaje strateg Crvene zvezde.

Inače, za sezonu koja slijedi Crveno-bijeli su prodali čak 12 hiljada sezonskih karata…