1. CFL: Derbi u Nikšiću, šampion traži osvetu

Sutejska i Jezero prsa u prsa. Foto: FSCG

Prva crnogorska fudbalska liga danas režira svoje 10. kolo u svojoj 18. sezoni.

Svakako, derbi kola igra se kraj Bistrice, gdje trećeplasirana Sutjeska dočekuje drugoplasirano Jezero. Između dvije ekipe je samo bod razlike uoči drugog duela ove sezone.

>>> VIDEO Sutjeska spremna za Jezero: “Očekuje nas zahtjevan meč”

Prvi se dogodio 23. jula, tada je Sutjeska kao gost slavila 0:1, golom Vuk Striković u 15. minutu.

Posljednji put Plavljani su kao gosti slavili u Nikšiću u novembru 2020. godine upravo golom sadašnjeg igrača Sutjeske Vojina Pavlovića.

Lider Budućnost dočekuje Mladost Lob.bet. Sastav iz Donje Gorice šokirao je aktuelnog šampiona na otvaranju prvenstva preokretom na DG areni 2:1. Te 22. julske noći Boris Došljak i Ramirez Urtado ispisali su istoriju kluba.

>>> Šampion uz navijače želi osvetu protiv debitanta

Sa druge strane, Mladost je dobro zadužila plavo-bijele, koji žele da vežu treću pobjedu na svom stadionu i na taj način se osvete suparniku za iznenađujući poraz.

Foto: FSCG

Dečić ide na noge Jedinstvu, koje je u prvom meču sezone savladao 2:1 u Tuzima, gdje su Draško Božović i Milan Vušurović donijeli premierna tri boda. Sada Tuzani žele da ponove predstavu, ali ovog puta pod trenerom Miloradom Pekovićem.

>>> Potvrđeno pisanje Lob Sporta: Pekovića dočekao Fatos Bećiraj

Foto: FSCG

Arsenal s novim startegom Milijom Savovićem dočekuje posljednji Rudar. Tivćani žele da prekinu crni niz od šest utakmica bez pobjede, dok Pljevljaci tri meča zaredom nisu okusili slast trijumfa.

>>> Savović i zvanično u Arsenalu

Primorski okršaj rezervisan je za Mornar i Petrovac, koje dijele dva boda na tabeli.

Standings provided by Sofascore