Argentinski tango nije bio dovoljan, Grivić spasio Sutjesku

Foto: FSCG

Može se meč u Nikšiću nazvati derbijem kola, s obzirom da su i Sutjeska i Jezero u vrhu tabele Prve crnogorske lige. Od 18 časova sastali su se Sutjeska i Jezero, a meč je završen podjelom bodova, 1:1.

>>> Arsenal slavio nakon 46 dana

>>> Novi krug, novi kiks, Mladost Lob.bet je nerješiva enigma za Budućnost

Prvo poluvrijeme bilo je u znaku domaćina, ali sve vrijedno pomena desilo se u drugih 45 minuta. Argentinac iz redova Jezera, Fakundo Aranda je iz slobodnog “ljepoticom” savladao Igora Asanovića i šokirao publiku kraj Bistrice.

Ipak, nije se dugo čekalo na izjednačenje. Nakon brzo izvedenog faula, Vuk Striković je na svoj način krenuo ka kaznenom prostoru gdje je i porušen, pa je glavni arbitar pokazao na 11 metara. Precizan je bio Dragan Grivić koji je postigao gol za izjednačenje.

Do kraja meča loptama “u bunar” pokušavali su da dođu do eventualnog preokreta, ali to nije urodilo plodom pa su oba tima morala da se zadovolje sa po jednim bodom.

U drugom duelu, u istom terminu, Dečić je tek u nadoknadi vremena uspio da dođe do pobjede golom Darka Zorića, pa je nakon rezultata iz Nikšića evidentno da su Tuzani najviše profitirali.

REZULTATI

Arsenal Rudar (2:0)

Jedinstvo Franca – Dečić (0:1)

Sutjeska – Jezero (1:1)

Budućnost – Mladost Lob.bet (2:2)

Mornar – Petrovac (0:0)

Standings provided by Sofascore