A1 liga: Primorac ubjedljiv u kotorskom derbiju, pobjedu upisala i Budva

Foto: Vuk Ilić

U prvom kolu A1 vaterpolo regionalne lige, u Kotoru su snage odmjerili Primorac i Kataro. Kao što se i očekivalo ekipa Zorana Maslovara rutinski je slavila protiv gradskog rivala (15:9), i nagovijestila borbu za povratak u elitu.

Nikola Marković je otvorio meč sa dva pogotka, od ukupno pet kojih su postigli vaterpolisti Primorca u prvoj dionici.

Moglo bi se reći da je meč riješen u nastavku kada je nakon osam minuta, domaćin postigao tri gola, dok Kataro nije uspio nijednom da zatrese mrežu nekadašnjeg prvaka Evrope, pa je nakon 16 minuta na semaforu stajalo 8:3.

Nakon toga uslijedila je reakcija Katara, i nešto bolja igra. Pogađali su Dragan Milaš, Dragan Marković, Boris Pajić i Nebojša Petrović, ali ni to nije pomoglo gostima da priđu, pa su pred odlučujuću četvrtinu imali četiri gola deficita.

Marković je u poslednjem kvartalu potvrdio odličnu partiju, pogađao je i Balša Vučković pa dileme oko pobjednika nije bilo.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Marković sa četiri i Petar Ćetković sa tri gola, dok su se kod Katara istakli Milaš, Milan Nikaljević i Nebojša Petrović sa po dva pogotka.

Primorac sledeći meč igra već sjutra (subota) takođe od 18 časova, a protivnik će mu biti ekipa komšijska Budva koja je savladala reprezentaciju Slovenije 13:10.

Budvani su rano poveli, dok je u trećoj dionici došlo do pada koncentracije i preokreta, da bi u finišu izabranici Nikole Popovića odigrali kvalitetno i upisali pobjedu u regionalnom takmičenju.

Danilo Radonić i Miloš Milinić sa po tri pogotka bili su najefikasniji u redovima Budvana.