“Nema tajni između nas i Dečića, presudiće motivacija”

Foto: FSCG

U derbiju 11. kola 1. CFL fudbaleri Budućnosti gostovaće Dečiću na trening kampu OFK Titograda.

Prvi meč ove sezone završen je neriješeno rezultatom 1:1, ali je utakmica ostala u sijenci dešavanja na tribinama.

>>> Derbi ukrašen lijepim golovima, ali i prekidom i tenzijama na tribinama

Pred ovu utakmicu govorio je trener šampiona Crne Gore, Mladen Milinković. Osvrnuo se prije svega na meč protiv Mladosti Lob.bet koji je završen rezultatom 2:2.

Kao što smo i prije utakmice rekli, bez potcjenjivanja ekipe Mladosti, koja se istini za volju pokazala kao jedan zaista dobar protivnik i pokazala da nije slučajno tu gdje jeste, očekivali smo tri boda, ali nažalost nismo uspjeli. To je utakmica u kojoj smo stvorili najviše onih šansi iz kategorije 100% i možda je falio taj drugi gol kada smo poveli sa 1:0 i vjerovatno bi rezultat bio drugačiji. Šta je tu je, desilo se šta se desilo. Ako je šta pozitivno onda je to što smo uspjeli da se vratimo drugi put zaredom iz rezultatskog minusa i iz utakmice izađemo neporaženi“, započeo je strateg plavo-bijelih.

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Njegovoj ekipi će faliti nekoliko igrača.

Ono što je za nas bitno jeste sljedeća utakmica i Dečić. Ovo je nedjelja koja je zahtjevnija jer imamo tri utakmice. Malo nas i povrede malo i neki izostanci, tri kartona ima Mirković, već duže vrijeme je odsutan Sekulović, momci koji su bitni igrači za naš tim, tako da se sigurno i to osjeća. Sekulović je tip igrača sličan Đuričkoviću koji nam je donosio agresivnost na sredini terena i možda je to nešto što nam je falilo u ovih par utakmica kako su oni odsutni

Potom se dotakao i ekipe Dečića koja je od dolaska Milorada Pekovića vezala dvije pobjede.

Svaka promjena trenera malo razdrma ekipu, igrači žele da se nametnu. Došao je dobar trener koji je napravio dobre rezultate sa ekipom Podgorice, iskusniji za dvije, tri sezone. Dečić je ponovo na jednom dobrom putu, ostvarili su dvije pobjede u posljednja dva kola

Jasno mu je da utakmica neće biti laka, ali nepoznanica nema i presudiće motivacija, želja, volja, ali i sreća.

Sigurno neće biti laka utakmica i prva utakmica sa njima nije bila laka iako smo u prvih 60 minuta bili nadmoćniji iako smo opet i tu utakmicu bili u minusu, uspjeli smo da se vratimo i promašimo par izglednih situacija. Ipak, ovo je nova utakmica i donosi nešto novo, nema tu sad nekih velikih nepoznanica, da bi neko nekoga mogao baš toliko da iznenadi. Motivacija je vrlo bitna, želja i volja kod igrača i ko bude imao malo više sreće, vjerovatno će to presuditi“, zaključio je Milinković.

Standings provided by Sofascore
970x250