VIDEO Morača se probudila i progutala Zadar: Mihailović spalio mrežice, pukla stotka

Vodio Budućnost do trijumfa protiv Zadra: Vladimir Mihailović (Foto: ABA liga)

Razigrano, napadački raspoloženo, neuporedivo bolje u odnosu na ABA Superkup. Sve ono što nije funkcionisalo prije 15-ak dana, večeras je isplivalo. Košarkaši Budućnost Volija savladali su Zadar (103:73) u prvom kolu ABA lige, nastavili nevjerovatnu tradiciju protiv hrvatske ekipe i perfektno otvorili novu sezonu u regionalnom takmičenju. Nevjerovatno bitna pobjeda, u “Morači” koja se budi i u kojoj je večeras atmosfera bila odlična, za razliku od prethodne sezone.

Četa Petra Mijovića protiv ekipa koja nikada nije slavila u našoj najvećoj dvorani u zvaničnom meču odigrala je neuporedivo bolje u napadu u odnosu na Superkup. Vladimir Mihailović je letio, pogađao iz svih pozicija, Kolbi Ros ga je sjajno pratio, a u trećoj četvrtini razigrao se i Džakori Vilijams (vezao osam poena) koji je u prvom poluvremenu promašio četiri vezana šuta, u situacijama kada je bio ispod koša.

Upravo je na krilima sjajnog centra crnogorski šampion prelomio meč u fenomenalnoj trećoj dionici u kojoj je postigla 33 poena (primila 22) i stekla ogromnih +23 (79:56). U nastavku mirno je privela meč kraju.

Već tokom prve četvrtine na krilima Mekinlija Rajta Plavi su igrali veoma dobro, ali Zadar je bio čvrst na drugoj strani i uspijevao je da bude u igri. Rotirao je Mijović, pružio je priliku svim igračima, pa i novajlijama. Upravo je jedan od njih, Brendon Pol trojkom iz ćoška (iz drugog pokušaja) donio prvo dvocifreno vođstvo crnogorskom šampionu – 29:18 početkom druge dionice. Nekoliko trenutaka kasnije Budućnost je imala i plus 13, ali je Zadar pokazao koliko nezgodan može da bude.

Karlo Žganec i ostali topili su prednost Podgoričana, prišli na pet poena minusa, ali je odgovor bio ekspresan. Prvo Kolbi Ros, pa onda i Mihailović poenima uz slobodno bacanje vratio je +10 (44:34) u posljednjem minutu prvog dijela.

Gdje je stao u prvom, crnogorski bek nastavio je u nastavku. Sa pet brzih poena donio je +14 (51:37), Ros je sve odlično ispratio sa 2+1 poenima i nakon toga je moglo lakše da se diše.

Uslijedila je prava rapsodija u pomenutoj trećoj četvrtini kada su se Mihailoviću pridružili Megi i Vilijams i Budućnost je odletjela na nedostižnu razliku.

Za pobjedu na početku. Veoma važnu. Zbog samopouzdanja i navijača koji su večeras podsjetili zašto je Morača nekada bila grotlo.

Najefikasniji u večerašnjem meču bio je Mihailović koji je meč završio sa 24 poena, Ros je dodao 15, Raj 12, a Vilijams deset koševa.

Kompletnu statistiku sa večerašnjeg meča pogledajte OVDJE.

Plasman obezedio Sofascore