Slobodan Babić je prototip modernog napadača: Uzori su Levandovski i Benzema, ostaje žal za het-trikom

FOTO: FSCG
FOTO: FSCG

Odlične fizikalije, lijeva i desna noga, solidna brzina, dobra igra glavom, kada Slobodana Babića uočite na crnogorskim terenima, već po konstituciji i građi znate da se radi o prototipu napadača koji su danas moderni u svijetu fudbala.

Nešto poput Napolijevog golgetera Viktora Osimena, s tim što 23-godišnji napadač Petrovčana isitče da su mu uzori “aždaje” svjetskog fudbala – Karim Benzema i Robert Levandovski.

“Ima ih dosta, ali dvije devetke koje su na mene ostavile najjači utisak su Benzema i Levandovski. Njih dvojica su po mom mišljenju prototip kakav napadač treba da bude”, priznaje Babić u razgovoru za LOB SPORT.

Naš sagovornik se u tekućoj sezoni Prve lige pretplatio na postizanje golova donjogoričkoj Mladosti Lob.bet. Petrovac je “dopijetom” Babića sinoć odnio sav plijen sa “DG Arene” (0:2), a obračun u prvom krugu ovih ekipa takođe je riješio nekadašnji golgeter Grblja. Sinoć je bio na milimetar od “het-trika”, pogodio je stativu…

<<< Petrovac kaznio pomračenje reprezentativaca – Slobodan Babić izrešetao Mladost Lob.bet!

“Ostaje žal naravno, kao i svakom napadaču, kad ne postigne taj treći gol. Ali, najvažnije je da je moja ekipa upisala tri boda”, ističe Babić i dodaje:

“Kao što nam je i bio cilj, došli smo po tri boda i da se nadigravamo sa ekipom Mladosti. Ostvarili smo veoma važnu pobjedu protiv neugodnog tima i napravili dobru uvertiru za naredni meč.”

FOTO: FSCG

Ne računajući trijumf u Kupu nad drugoligašem, ekipom Grblja, Petrovčani su pronašli pobjedničku formulu, prvi put još od 12. avgusta. Međutim, Babić ističe da taj podatak nije opterećivao ekipu…

“Ne vidim to kao neki problem, više je to bio nedostatak sreće, posebno u nekim utakmicama gdje smo igrali dobro, držali inicijativu tokom meča, stvarali šanse…Sada je došla pobjeda, a na nama je da nastavimo pametnije”, kaže napadač koji je fudbalski prohodao u dresu Sutjeske.

Babić je kao kapiten i biser generacije 2000. godišta Nikšićana napustio stadion kraj Bistrice. Još u pionirskim danima preselio se u beogradski Rad, kratko bio u turskoj Antaliji, a igrao i za mlađe reprezentativne selekcije Srbije. Put ga je vodio u kraljevsku Slogu, kruševački Napredak, Smederevo, Bačku, Srem, a prošle godine se vratio u Crnu Goru i kao napadač Grblja rešetao mreže drugoligaškog karavana. U junu prošle godine pojačao je Nebesko-plave iz Petrovca…

“Želim da postignem što više golova i tako pomognem svojoj ekipi. Radiću naporno i vrijedno, a za dalji neki pomak u karijeri, nadam se najboljem”, poručio je fudbaler koji je prošle sezone pet puta bio strijelac u 1. CFL-u.

FOTO: FSCG

Petrovac ima iskusan tim pred kojem je zadatak izlazak na evropsku scenu. Nesporan je kvalitet golmana Marka Kordića, okosnica tima su prekaljeni fudbaleri poput kapitena Dejana Boljevića, te Zorana Mikijelja, Radoša Dedića i Aldina Adžovića, dok su se u našoj ligi već dokazali igrači kao što su Luka Malešević, Danilo Bakić, Nikola Zvrko, a sve je veći uticaj mladih Lazara Lambulića, Dejana Perovića, Nemanje Carevića

“Mislim da ova ekipa može da dogura dosta daleko. Cilj svake ekipe je da na kraju sezone bude u vrhu tabele, pa tako je i naš. Međutim, do toga je dosta truda i rada. Nadam se da ćemo ostvariti sve zacrtano za ovu sezonu”, zaključio je Babić.

Standings provided by Sofascore
970x250