Od Teatra snova do Teatra košmara

Užasna sezona Mančester junajteda. Foto: Martin Rickett / Press Association / Pixsell

Deset utakmica, četiri pobjede, šest poraza, 15 postignutih, 18 primljenih golova. Deseta pozicija na tabeli Premijer lige uz devet bodova manje od vodećeg Sitija, a u Ligi šampiona oba poraza, posljednje mjesto u grupi A…

To je dosadašnji, košmarni učinak Mančester junajteda.

>>> Galata dosanjala Teatar snova, Lens zapušio topove

Poraz nasred Old Traforda od Galatasaraja (2:3) svojevremeno bi okrenuo naglavačke mora i planine u vrijeme ser Aleksa Fergusona. Međutim, ovo nije više vrijeme legendarnog Škota, na čijem mjestu sjedi Erik ten Hag.

Pomenuli smo da je Junajted primio 18 golova u 10 utakmica. Lošiji zbir u 145-godišnjoj istoriji kluba dogodio se u sezoni 1966/67, kada je tim u 10 utakmica primio 20 golova.

>>> “Junajted ima ekipu za osvajanje Lige šampiona”

Uprkos činjenici da je ekipa doživjela dva vezana poraza, da je kapitulirala tri puta u posljednje četiri utakmice pred svojim navijačima i na nekada naosvojivom Teatru snova, Ten Hag ni ne pomišlja da odustane, a očigledno ni čelnici kluba da mu se zahvale.

“Držimo se zajedno jer smo zajedno u ovome. Ja, direktori, tim – borićemo se svi zajedno. Znamo da moramo biti bolji i radimo na tome. Nema alibija i opravdanja. Moramo da budemo bolji i pobjeđujemo”, poručio je holandski trener navijačima, čije je strpljenje odavno dogorjelo.

Svejedno, pred Junajtedom su, osim preostala četiri izazova u Ligi šampiona, i derbi sa Sitije, pa okršaj sa Njukaslom, Čelsijem… Pješčani sat ističe za Ten Haga, a Crveni đavoli rizikuju da im se sezone praktično završi i prije nego je i počela.

Nekad Teatar snova, a sada Teatar košmara.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore