Sparing najvećih rivala crnogorskog fudbala

Detalj sa meča na Starom aerodromu, FOTO: FK Budućnost
Detalj sa meča na Starom aerodromu, FOTO: FK Budućnost

U sjenci Lige šampiona, košarkaškog Evrokupa, pa čak i vanrednog kola naše Druge lige, odigrana je prijateljska utakmica na Starom aerodromu između nekada ljutih, pa i slobodno rečeno najvećih rivala u crnogorskom klupskom fudbalu.

Sparingovali su Budućnost i Zeta, a utakmica je završena 4:0 u korist Podgoričana golovima Vasilija Adžića, Veljka Batrovića, Zarije Kumburovića i Balše Sekulića. Razlika u kvalitetu između aktuelnog šampiona Crne Gore i prvog šampiona našeg fudbala trenutno se mjeri u miljama…

Podjsetimo, Zeta je kroz dvije godine doživjela brodolom, izgubila je status prvoligaša, a već prošle sezone usljed očajne finansijke situacije, a samim tim i loše organizacije u klubu, popularni Vukovi sa Trešnjice ispali su u posljednji rang crnogorskog klupskog takmičenja, Treću ligu, odnosno Seniorsku ligu – Udruženje klubova Centar. Poslije četiri kola tamošnjeg takmičenja sa deset osvojenih bodova zauzimaju drugo mjesto, ali put do povratka čak u Drugu ligu nije lak – konkurencija je još jedan uspavani crnogorski šampion OFK Titograd, zatim Čelik, Crvena stijena i sve bolja Adria…

Zeta se u prvoj sezoni (2006/07) od obnove nezavisnosti crnogorske države okitila titulom šampiona – osvojili su Golubovčani 78 bodova, dva više od drugoplasirane Budućnosti. Svi se sjećamo ubitačne napadačkog trozupca Marko Ćetković – Slaven Stjepanović – Žarko Korać, uz lidera odbrane Milana Radulovića i perfektnih vezista Janka Tumbasevića i Darka Markovića…Tim je predvodio Dejan Vukićević.

FOTO: FSCG

Sa druge strane Budućnost je iskoristila duel sa rivalom, protiv kojeg je vodila velike bitke i u staroj zajedničkoj ligi, kako bi se što bolje pripremila za meč 12. kola u kojem nema pravo na kiks. Podgoričani će u nedjelju ugostiti ekipu Rudara, nakon što su proteklog vikenda izgubili derbi od Dečića (2:0), a samim tim ispustili i prvo mjesto na tabeli.

U posljednja četiri prvoligaška susreta četa Mladena Milinkovića osvojila je četiri boda…

Standings provided by Sofascore