“Naježio sam se, igru ćemo graditi kroz utakmice koje slijede”

Sjajan na debiju: Marko Simonović (Foto: euroleaguebasketball.net)

Trojke kao kap, polaganja, atraktivna zakucavanja koja podižu već užarenu atmosferu na tribinama. Debi Marka Simonovića u Evroligi bio je perfektan. Crnogorski centar je u sinoćnjoj pobjedi protiv Crvene zvezde protiv Asvela bio perfektan. Postigao je 14 poena (4-4 za dva, 2-2 za tri poena), od čega je deset postigao za manje od devet minuta u prvoj četvrtini kada je Zvezda gradila put ka pobjedi.

>>> Markova perfekcija na debiju u Evroligi, ubjedljiva Zvezda

Nakon avanture u Čikagu odlučio je bivši igrač Mege da se vrati u Evropu, a ako je suditi po prvom meču u najjačem evropskom takmičenju ekipa Duška Ivanovića biće pun pogodak.

Iskreno presrećan sam kako sam otvorio utakmicu, ali i cijeli tim. Sve zahvaljujući navijačima koji su nam dali vjetar u leđa. Imali smo prednost tokom čitave utakmice, što nam je na kraju donijelo pobjedu. Još jednom hvala navijačima“, rekao je Marko nakon meča.

Beogradska arena je sinoć bila pravo grotlo, što je prijalo Simonoviću i drugovima koji su letjeli i izjednačili klupski rekord po broju pogođenih trojki. Sinoć su ubacili 17 dalekometnih hitaca iz 34 pokušaja.

Majke mi, naježio sam se na početku. Prvi put ovakav osjećaj, bilo je fenomenalno. Srećan sam što smo krenuli pobjedom, ali sada je fokus na narednim mečevima“, dodao je Simonović.

>>> Marko Simonović poslušao Nikolu Vučevića

Ivanović je sklopio paklen roster, sinoć je iskočio Šabaz Nejpir koji je bio najefikasniji. Tu su i svi ostali, a u takvom okruženju biće Simonoviću lako.

Iskreno, igraju fenomelno. Ne treba puno pričati o Teodosiću, Šabaz je odigrao super meč. Funkcionišemo timski, a igru ćemo graditi kroz utakmice koje slijede“, rekao je Simonović.

Naredni izazovi stižu vrlo brzo. Već u nedjelju u Beograd stiže Cedevita Olimpija u okviru druge runde ABA lige, dok naredni meč u Evroligi “crveno-bijeli” igraju protiv Žalgirisa u Kaunasu.

“Bićemo fokusirani. Slijede nam dva teška protivnicika. Na nama je da se odmorimo i pripremimo za sljedeći meč”, poentirao je Marko Simonović.

EVROLIGA, 1. KOLO

ČETVRTAK

VEČERAS

Crvena zvezda – Asvel 94:73

Makabi – Partizan 96:81

Barselona – Anadolu Efes 91:74

Bajern – Alba Berlin 80:68

Virtus – Žalgiris 79:82

PETAK

19.45h Fenerbahče – Milano

20.15h Panatinaikos – Olimpijakos

20.30h Baskonija – Real Madrid

20.30h Valensija – Monako

Standings provided by Sofascore