Potvrđeno: Rukometaši Budvanske rivijere htjeli da igraju ali derbija neće biti

Foto: RSCG

Potvrđeno je pisanje Lob Sporta. Derbi prvog kola Crnogorske rukometne lige između Lovćena i Budvanske rivijere se neće igrati. Uprava Budvana je tražila odlaganje utakmice ali nisu dobili pozitivan odgovor iz Saveza. Kako je našem portalu rekao srednji bek rukometnog kluba iz metropole turizma, Slobodan Bulajić, on i saigrači su bili spremni da istrče na teren SC “Lovćen”.

>>> Ništa od rukometnog derbija?

Nemamo trenera, nemamo fizioterapeuta, nemamo dresove, nemamo lopte za trening, ali je naš posao da igramo i poručili smo upravi kluba da hoćemo da igramo. Ne igra se derbi sa Lovćenom svaki dan. Međutim, kasno sinoć nam je predsjednik kluba Srđan Ćulafić saopštio da je u Savezu pokušao da izdejstvuje odlaganje utakmice, da nije uspio i da nećemo putovati na Cetinje“, rekao je Bulajić za Lob Sport.

Foto: RSCG

Zašto je uprava kluba odlučila da ne igrate ako ste vi željeli?

Znate kako. Tokom prošle sezone se na jednoj utakmici povrijedio Simović. Klub mu je zbog teške finansijske situacije tek poslije šest mjeseci platio troškove liječenja, a sada je upitan i nastavak njegovog oporavka, jer nemamo fizioterapeuta ostalih stvari potrebnih nakon tako teške operacije ramena. Mi smo od čelnika tražili samo garanciju ako se nekome ponovi slična situacija da će klub stati iza nas. Nisu mogli to da nam garantuju. To je možda razlog“.

>>> Pismo Budvanske rivijere: Poslednja opomena da se nešto preduzme

Budvanska rivijera trenutno u sastavu ima 10 seniora. Kako nezvanično saznajemo igračima se duguju tri plate iz prošle sezone, premije i dvije plate iz tekuće sezone. Bulajić nije želio da govori na ovu temu niti da potvrdi naše informacije, ali je rekao nešto što ga je zaboljelo.

U pojedinim medijima su se pojavile informacije da su naši ugovori astronomski. To nije tačno, izaći ćemo u javnost sa tačnim iznosima naših plata i tako razriješiti sve dileme“.

Foto: RSCG

Danilovgrad i Komovi su odustali od takmičenja u Prvoj ligi, ako sličnu sudbinu doživi i dvostruki šampion države i prošlogodišnji osvajač Kupa, jasno je da neko mora odgovarati.

Juče Danilovgrad i Komovi, danas Budvanska rivijera, sjutra neko četvrti… Crnogorski klupski rukomet propada. Problem je što se klubovi gase a niko ništa ne preduzima. Mislim da je kucnuo poslednji čas da neko uradi nešto povodom alarmantnog stanja u našem rukometu jer nije ovakva situacija samo u Budvanskoj rivijeri, Danilovgradu i Komovima. Većina klubova duguje plate igračima koji moraju na sudu da traže svoje prava. Obično su to procesi koji predugo traju, a obično dovode do toga da se mladima šalje poruka da nemaju nikakvu perspektivu u ovom sportu, sve manje talenata trenira rukomet i zaista sam zabrinut za budućnost našeg sporta“, zaključio je nekadašnji srednji bek Lovćena, sada Budvanske rivijere, Bulajić u razgovoru za Lob Sport.

Kako nezvanično saznajemo situacija nije ružičasta ni u Mojkovcu. Klub sa sjevera države će nastupati sa kadetima.

970x250