Dečić čuva lidersku poziciju, Mornar okrenuo Mladost Lob.bet

Foto: FSCG

Utakmicama koje su započele u 19 časova nastavljena je 12. runda 1. CFL. Prethodno, Arsenal i Sutjeska su podijelili bodove (1:1), dok je Jezero poslije “lude” utakmice bilo bolje od Jedinstva u Bijelom Polju (3:2).

>>> Đorđević poništio Krstovića, novi remi Arsenala i Sutjeske

>>> Tri penala, preokreti, gol u posljednjem minutu i trijumf Jezera u Bijelom Polju

Oba meča igrana su na primorju naše države. U Petrovcu ekipa Dečića je savladala domaćina sa 3:2 i potvrdila odličnu formu i održala lidersku poziciju bez obzira na ostale rezultate.

Foto: FSCG

Već u četvrtom minutu poveli su Tuzani preko Andreja Bajovića. Nije se dugo čekalo na odgovor Petrovca. Pet minuta kasnije Slobodan Babić je poravnao rezultat.

Ekspresni početak meča začinio je lijepim golom Oliver Šarkić kojim je u 12. minutu vratio prednost Dečiću.

Pobjeda ekipe iz Tuzi potvrđena je u 69. minutu. Mario Đoljaj je fenomenalnim dodavanjem spojio Šarkića sa golom, a fudbaler Dečića rutinski je pogodio za 3:1.

Konačnih 3:2 postavio je Adnan Bašić u prvom minutu nadoknade.

U Baru, Mornar je poslije preokreta savladao Mladost Lob.bet – 2:1. Poveli su gosti u 13. minutu. Užasnu procjenu golmana Popovića iskoristio je Aleksa Maraš i pogodio za vođstvo kluba iz Donje Gorice.

Foto: FSCG

Međutim, do poluvremena Mornar je izjednačio preko Demira Škrijelja. Poslije samo šest minuta igre u drugom dijelu igre Andrija Kolundžić je poslije solo prodora zatresao mrežu Miloša Dragojevića i tako donio svom timu trijumf. Barani su u odličnoj formi s obzirom da od 20. avgusta i gostovanja Dečiću ne znaju za poraz.

Sa druge strane ovo je četvrti uzastopni meč Mladosti Lob.bet bez pobjede.

SEMAFOR

Arsenal – Sutjeska 1:1

Đorđević 39 – Begdadi 36

Jedinstvo – Jezero 2:3

Korać 53, 58p – Škrijelj 51, Redžepagić 79p, Senaga 90+4

Mornar – Mladost Lob.bet 2:1

Škrijelj 32, Kolundžić 51 – Maraš 13

Petrovac – Dečić 2:3

Babić 9, Bašić 90+1 – Bajović 4, Šarkić 12, 69

Nedjelja

Budućnost – Rudar 17.30h