“Bila bi šteta da nismo osvojili tri boda, iskoristiti pauzu na bolji način nego prošlu”

Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti upisali su pobjedu protiv Rudara u 12. kolu 1. CFL i tako nastavili trku sa Dečićem za prvo mjesto na tabeli. Nakon remija i poraza ekipa Mladena Milinkovića je dobro reagovala, ali daleko od toga da je igra bila idealna protiv Pljevljaka.

>>> Sekulović i Mrvaljević riješili Rudar, Plavi prate Dečić

Veoma teško izvojevana pobjeda, bila bi prava šteta da nijesmo osvojili tri boda jer dešava nam se već drugu – treću utakmicu kod kuće da stvorimo mnogo izglednih šansi, a da ne uspijemo da prelomimo meč i onda do posljednjeg trenutka strijepimo za bodove“, rekao je Milinković.

Moramo da budemo zadovoljni jer igrači su imali psihološki pritisak, prvi put je Dečić imao četiri boda više. Smanjili smo zaostatak na bod i nadam se da ćemo predstojeću pauzu iskoristiti na bolji način nego prošlu, pred koju smo imali dobru seriju, a potom nijesmo imali nivo igre i rezultata od ranije. I takođe, zabilježili smo prvi poraz od mog povratka“.

Ono što posebno treba istaći sa jučerašnjeg meča pod Goricom je i veliki broj mladih na terenu. Još jedan član “generacije 2006” (Vasilije Adžić je standardan) je odigrao cijelu utakmicu. Riječ je o štoperu Bodinu Tomaševiću, a osim njega od bonus igrača (do 21 godine) bili su još Ognjen Gašević i Milan Vukotić koji su upisali po asistenciju.

Volja i želja je bila dobra, a nadam se da će se uskoro svi oporaviti. Bodin Tomašević je prvi put u sezoni igrao od starta, Ivan Bojović se vratio nakon pauze od četiri sedmice, Petar Sekulović je odigrao drugi meč poslije povrede… Osjetilo se to po padu u igri, morali smo izmjenama da održimo ritam igre, a šteta je što nijesmo ranije postigli drugi pogodak. Za Rudar sam i poslije prvog meča i u još nekoliko navrata rekao da igra dobro, stvara šanse, ali ne pravi rezultat, što ga košta mjesta na tabeli“, poentirao je Milinković.

Standings provided by Sofascore
970x250